AZOVCI U PAKLU AZOVSTALJA! Horor u podzemnim bunkerima
Tanjug/Ap

Na fotografijama iz improvizovane bolnice u katakombama „Azovstalja“ vide se vojnici s amputiranim udovima, teškim povredama glave i drugim ratnim ranama.

Na Tviter nalogu „azovaca“ uz fotografije je objavljen i apel da im se što pre obezbedi pomoć.

- Ceo civilizovani svet mora da vidi uslove u kojima se leče ranjeni branioci Mariupolja. U potpuno nehigijenskim uslovima s otvorenim ranama, nesterilisanim ostacima zavoja, bez neophodnih lekova, pa čak i hrane - piše u objavi Azova.

Iako im je više puta nuđeno da se predaju, oni su to odbili, zbog straha da ih ne zarobe Rusi. Ipak, oni i dalje insistiraju da se odmah organizuje evakuacija ranjenih vojnika na teritoriju koja je pod kontrolom Ukrajine, na kojoj bi mogli da dobiju adekvatnu pomoć.

Do sada je, prema podacima UN, evakuisano više od 600 civila iz „Azovstalja“ i Marijupolja.

Ukrajinska strana tvrdi da se u „Azovstalju“ nalazi oko 2.000 njenih vojnika, među kojima su „azovci“ i marinci. Kompleks čeličane prostire se na deset kvadratnih kilometara, poseduje mnoge objekte koji su uglavnom otporni na udare iz vazduha, a unutrašnji sistem komunikacije je takav da mnogo više pogoduje braniocima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Djole

12.05.2022 08:44

Jel sada treba da nam ih bude zao? Dok su ubijali sve bilo ok, a sada kuku lele?

cardak

12.05.2022 10:19

AZOVCI!U ratu ste i imate dva izbora ;Da umrete dole u katakombama ili da se predate.Izabrali ste prvo jer RUSI ne odlaze dok vas ne istrebe!