PRITISAK NA NOVU VLAST Mandić pozvao Demokrate i opoziciju na antivladine proteste
Aloonline

Mandić je gostujući sinoć na podgoričkoj Adria tv. rekao da je DF uputio javni poziv Demokratama, ali i svim strankama opozicije da zajednički organizuju demonstracije kao sredstvo pritiska na aktuelnu vlast.

Lider Nove je stava da je namera DPS-a Mila Ðukanovića da sa koalicijom „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića uništi Socijalističku narodnu partiju (SNP).

On je rekao da manjinska vlada funkcioniše kao raštimovani orkestar, da nema legitimitet, zbog čega joj ne predviđa blistavu budućnost.

Politički život u Crnoj Gori se ubrzava, istakao je Mandić i dodao da se oseća sloboda kod ljudi zaposlenih u javnoj upravi i preduzećima nakon pada autokratskog režima 30. avgusta 2020.

Ta činjenica, kaže Mandić, može učiniti ljude zadovoljnim, kao što i poslednja dešavanja mogu da zabrinjavaju i vređaju, jer se može reći da je volja naroda iskazana na parlamentarnim izborima izneverena.

„Opasno je svako koketiranje sa Demokratskom partijom socijalista. Oni su poznati po tome da su sve svoje političke partnere od Narodne stranke, preko Liberalnog saveza i ostalih, odnosno sve one koje su negde uspeli da uhvate u svoju paukovu mrežu, kasnije odbacili i te političke organizacije više nikad nisu mnogo značile na političkoj sceni“, kazao je Mandić, preneo je podgorički portal CdM.

U Crnoj Gori je 28. aprila izabrana nova manjinska vlada, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, čime je prekrojena vollja naroda iskazana na izborima u avgustu 2020. godine.

Vlada je izabrana uz podršku DPS-a Mila Ðukanovića.

Komentari (0)

Loading