ZAŠTO ANĐELINA DŽOLI NIJE DOŠLA U BEOGRAD? Marija Zaharova otvoreno o osiromašenom uranijumu i drugim NATO zločinima
EPA

Ona je u intervjuu za banjalučku ATV rekla da nisu nastradali samo Srbi, da su nastradali i vojnici NATO, većinom Italijani, koji već dugo ne mogu da dobiju odštetu.

- Niko im ništa nije govorio, a zatim su se razboleli od onkoloških bolesti - rekla je Zaharova.

Dodala je da se zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom rađaju bolesna deca, da su zaražene hrana i zemlja.

TOTALNO DRUGAČIJI POGLED NA RAT U UKRAJINI Amerikanci tvrde da imaju potpuno nove obaveštajne podatke

- I nema nikakvih vapaja javnosti, javnih pobuna pravnih organizacija, koji bi davali grantove od EU za rešavanje ovih ili onih problema, kako isplaćivati ljudima odštetu, kako ih lečiti i tako dalje. Nikakve Anđeline Žoli ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna jer su im roditelji bili otrovani. To nije zanimljivo, toga nema - rekla je ona.

- Nema ni Hirošime i Nagasakija. Ako odete u Japan, probajte da nađete Japanca koji će vam reći da su ih bombardovali Amerikanci. Verovatnije je da će reći da ih je nuklearnim oružjem gađao Sovjetski Savez - rekla je Zaharova.

Ko je posle svega toga dao pravo Vašingtonu da smatra sebe vojskom sveta, pitala je ona.

DRAMA U NAJAVI ZA CELU EVROPU Narudžbine za tranzit ruskog gasa preko Ukrajine pale na nulu

- Oni nisu iskupili nijednu dečju suzu, ako se sad poslužimo rečima Dostojevskog. Oni nisu iskupili nijednu dečiju suzu, a bilo je galaksija tih suza. A sada Beograd. Mi stalno ponavljamo, verovatno u državama Balkana slušaju te moje izjave. Za mene je to lična priča. Ništa me ne veže, nemam rođake, nemam neke krvne veze sa zemljama Balkana. Imam tamo prijatelje. Išla sam u školu gde su u mom razredu bila deca iz tadašnje Jugoslavije. Oni su bili različitih nacionalnosti i posle letnjih raspusta donosili su i fotografije i priče o onome šta se tamo događalo, jer je to bio početak devedesetih godina. Zato je u meni sve to veoma živo i kada je 1999. svet gledao kako civilizovana zemlja, SAD, uz pomoć civilizovanih zemalja Evrope bombarduje civilne objekte i civile u centru Evrope. Pritom, usput uništivši ambasadu Kine, desilo im se. Specijalno, ciljano bombardovavši televiziju, zajedno sa ljudima koji su bili tamo. I sve ostalo. I sve je to trajalo više od dva meseca - rekla je Zaharova.

Dodala je da je kod nje, kao i kod većine ljudi, posle toga počeo otpor.

- Za mene svet nije mogao više biti isti. On se promenio. Ali ni na tome se nisu zaustavili. Onda je došao Irak - zaključila je, između ostalog, Zaharova za ATV.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading