KRVAVO NEBO NAD KINOM Stanovnike grada užasnuo prizor na nebu: Desiće se... (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Uplašeni građani čuju se na snimcima postavljenim na društvenim mrežama dok beleže kako nebo menja boju. Pošto je crveno nebo bilo najintenzivnije u blizini luke, mnogi su pomislili da je izbio požar koji je izmakao kontroli.

Crveno nebo u Džoušanu postalo je jedna od glavnih tema na kineskim društvenim mrežama, a neki su crveno nebo nazvali lošim predznakom zbog akcija Kine u vezi sa pandemijom COVID-19, s obzirom na to da su se u Šangaju pojavili novi slučajevi.

 

 

„Nezgode će se desiti“, „Počeo sam da pravim zalihe“, neki su od komentara uplašenih građana na društvenim mrežama, međutim lokalni mediji objašnjavaju da to nije znak apokalipse, već rezultat refleksije svetlosti.

„Kada je lepo vreme, više vode u atmosferi stvara aerosole koji prelamaju i raspršuju svetlost ribarskih čamaca i stvaraju crveno nebo koje javnost može da vidi“, rekli su zaposleni u meteorološkom zavodu Džoušan, objavili su mediji, pozivajući se na kompaniju China Akuatic Products Zhoushan Marine Fisheries, koja je vlasnik broda.

 

 

Na internetu je osvanula i teza da su prelamanju svetlosti mogle da doprinesu i čestice iz vulkanske erupcije Tonge 2022. godine, za koju je utvrđeno da je najveća vulkanska erupcija u 21. veku do sada. Istoričari su nedavno otkrili dokumente iz 1770. godine iz Kine, Koreje i Japana, gde su očevici javili da je nebo postalo jezivo crveno.

Istraživači su rekli za Live Science da bi geomagnetne oluje, uzrokovane solarnim erupcijama koje su pogodile Zemljinu magnetosferu, mogle biti uzrok scene. Međutim, kineski državni mediji preneli su da je solarna i geomagnetna aktivnost u granicama normale i da nema značajnijih anomalija, što je diskreditovalo teoriju da je to razlog zašto je nebo u Džoušanu „pocrvenelo”

 

 

Tokom Karingtonovog događaja 1859. godine, kada se dogodila najintenzivnija geomagnetna oluja zabeležena u istoriji čovečanstva, električne struje u atmosferi su prekinute telegrafskim žicama. Da se ​​ovako nešto desilo danas, milioni bi ostali bez struje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading