POSLE  USPEŠNE KARIJERE AUSTRIJSKA MINISTARKA POLJOPRIVREDE PODNELA OSTAVKU Mladim devojkama poručila: "Idite svojim putem, možete uspeti sve što želite"
EPA/Christian Bruna

Ona je, na vanrednoj pres konferenciji, rekla da je imala čast da 13 godina svog života provede u evropskoj i austrijskoj politici.

Naime, Kestinger je bila poslanica u Evropkom parlamentu, a od 2017. preuzela je dužnost generalnog sekretara Narodne partije Austrije (OVP), na molbu tadašnjeg lidera Sebastijana Kurca.

Kestinger je kazala da je imala čast da uz Kurca reformiše zemlju i stranku vine u vrh.

"Kurc mi je omogućio da učestvujem u oblikovanju zemlje u poslednjih pet godina. Odlukom Kurca da napusti politiku i meni je bilo jasno da ću zaključiti to poglavlje, ali sam morala još da završim neke započete projekte", objasnila je ona.

Kazala je da je na molbu novog kancelara Karla Nehamera ostala privremeno u vladi da bi završila započeto.

S tim u vezi je ukazala na usvajanje okvira za novu poljoprivrednu politiku, ali i paket mera za rasterećenje poljoprivrednih proizvođača, te i pomoći turizmu.

Posebno je naglasila borbu protiv velikih koncerna, rekavši da je uspela da uspostavi institucije koje će omogućiti fer cene za poljoprivredne proizvode.

Kestinger je kazala da je rođenje sina Lorenca, pre četiri godine, doneo vrednu promenu u njenom životu.

Istakla je da je zahvaljujući požrtvovanošću muža uspela da bude i dobra majka i dobra ministarka.

Međutim, ukazala je da joj je iskustvo kao majka i vodeća političarka pokazalo kako je ženama posebno teško, jer se uvek nalaze pod posebnom prismotrom.

Mladim devojkama ona je poručila „idite svojim putem, možete uspeti sve što želite“.

„Za mene je sada vreme da ostanem privržena zemlji i stranci, ali i da otvorim novo poglavlje u životu. Bila mi je čast da služzim državi, sve najbolje“, zaključila je Kestinger svoju „ličnu izjavu“ kojom se povukla sa političke scene.

Kestinger je još jedna od nizu visokih političarki OVP bliska Kurcu koja se povukla iz politike.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading