MOSKVA PONOVO ZAPRETILA LONDONU I TO NA DRŽAVNOJ TELEVIZIJI: Potopićemo celu Veliku Britaniju, ostaće samo radioaktivna pustinja (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen militarystuff

Preko ruske državne televizije odapete su nove "otrovne strelice" prema Londonu.

Posle epizode sa balističkom raketom "Sarmat", usledila je nova poruka u propagandnom ratu kao nuklearni torpedo izaziva cunami koji bi potopio Veliku Britaniju.

Naime, na državnoj televiziji Rosija 1 novinar Dmitri Kiseljov je rekao da bi nuklearni podvodni dron Posejdon u njegovoj zemlji mogao da izazove cunami koji bi "potopio Britanska ostrva u morske dubine" i pretvorio ih u "radioaktivnu pustinju" (sa podmornicama).

Kiseljov u svom prilogu opisuje drugu varijantu kako bi Rusija mogla da ugrozi Veliku Britaniju preko mora preko podvodnog "robota" ( mada je u pitanju besposadno plovilo) "Posjedom", koji bi prema rečima voditelja se približio Velikoj Britaniji na 1 km dubine i brzinom od 200 km na čas. Kiseljov tvrdi u svom prilogu da niko ne bi bio sposoban da zaustavi ovaj podvodni dron, koji ima nuklearnu bojevu glavu jačine 100 megatona.

Eksplozija ovog termonukelarnog torpeda u blizini obale Velike Britanije izazvao bi ogroman talas kako opisuje Kiseljov visok 500 m koji bi bio zaražen ekstremnom radijacijom i koji bi potopi kompletno britansko ostrvo, posle čega bi od Britanije ostala radioaktivna pustinja, gde ne bi bilo života jako dugo vremena.

Osam godina od zločina u Odesi (VIDEO) - Alo.rs

Priča o podvodonom dronu pod imenom Status -6 "Posejdon" pojavila se 2016 godine kroz jednu fotografiju tokom zasedanja visoke ruske vojne delegacije. Tada je kamera uhvatila plan koji je držao jedan ruski oficir, a na kome se videlo nepoznato oružje koje je izgledalo kao torpedo.

Tad je u medijima prikazana slika da Rusija razvija prvo novi torpedo, a kasnije se tvrdilo da je to mešavina ruske polupodmornice-polurakete, koja će predstavljati ozbiljnu opasnost za američke ratne i ostale luke.

Neki bivši američki visoki oficiri Status-6 je najneodgovornije oružje Putinove Rusije jer nuklearnom eksplozijom može izazvati razaranje i plimni talas.

Tri godine kasnije Rusija je u januaru 2018. objavila da ima podvodni dron koji može da nosi nuklearnu bojevu glavu od 100 kilotona.

Ruski podvodni dron Ocean Multipurpose System Status-6, poznat pod nadimkom Kanyon, testiran je u novembru 2016. godine. prema dostupnim podacima Status-6 može se pohvaliti "maksimalnim radijusom od 6200 milja ( oko 10.000 kilometara), brzinom većom od 56 čvorova, kao i spuštanjem na oko 3280 stopa (999 metara) ispod površine mora".

Konstruktor ovog univerzalnog podvodnog drona je konstrukcioni biro Rubin, jedan od, najvećih proizvođača podmornica u Rusiji. Podvodni dron napravljen je za lansiranje sa najmanje dve različite klase nuklearnih podmornica, nova specijalno konstruisana klase Belogorod i sa napadne nuklearne podmornice klase Oskar, koja istovremeni može da nosi četiri Status-6 drona.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading