HRVAT U MINHENU MASAKRIRAO SUPRUGU Naneo joj čak 24 uboda nožem, a ovo je kazna koju je dobio za to zlodelo
EPA/KDF-TV

Pravosnažnom presudom osuđeniku je određeno i obvezno lečenje od zavisnosti koje će se sprovoditi u okviru zatvorskog sistema i može da traje najduže tri godine, saopštio je Visoki krivični sud. Dodaju da mu je u kaznu uračunato i vreme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se nalazio pre pravosnažnosti presude.

Na sudu ističu da je osuđenik 2017. ubio suprugu koja je prethodno odlučila da se rastane od njega, napustila je zajednički stan u Minhenu i tražila od njega da se se vrati u Hrvatsku i započne s terapijom odvikavanja od alkohola.

Ubistvo se dogodilo u noćnim satima kada je supruga krenula prema podzemnoj železnici, a suprug je uzeo nož i pratio je.

- Stigao je i molio za još jednu šansu. Žrtva je odbila i rekla da će zvati policiju ako je ne ostavi na miru. Nastavila je da hoda prema podzemnoj železnici, a osuđenik je potom rešio da je ubije, navodi se. Krenuo je za žrtvom, sustigao i ubo četiri puta snažno u leđa. Žrtva je počela da viče i okrenula se začuđeno prema osuđeniku, a on je nastavio da ge ubada u grudi - navodi se u sudskom saopštenju.

Dodaju da je od posledica uboda žrtva pala na tlo, a suprug je seo na nju i nastavio dalje da je ubada nožem u grudi.

- Zadao joj je ukupno 24 povrede ubodom nožem. Žrtva je odvezena u bolnicu gde je ubrzo preminula - ističe VKS.

Napominju i da kazna zatvora od 40 godina u celosti odgovara kazni doživotnog zatvora izrečenoj stranom sudskom odlukom, s obzirom na to da u hrvatskom zakonodavstvu doživotni zatvor ne postoji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading