POVRATAK KURCA NA VELIKA VRATA? Nehamer u nemilosti nakon skandala, šuška se o povratku bivšeg kancelara Austrije
EPA/ETIENNE LAURENT

Unutar Narodne partije Austrije (OVP), čiji je lider, zbog loših rezultata u istraživanju koji pokazuju da bi stranka mogla da padne i na treće mesto, sve glasnije se pominje želja za povratkom doskorašnjeg kancelara Sebastijana Kurca.

Čak 50 odsto Austrijanaca je mišljenja da Nehamer nije dorastao funkciji šefa austrijske vlade.

Tako je 24 odsto reklo da u svakom slučaju nije dorastao toj funkciji, a 26 procenata da "više nije dorastao nego što jeste".

Na drugoj strani svega 38 odsto je uvereno da Nehamer nije dovoljno kvalifikovan za funkciju kancelara.

Kada je reč o glasačima OVP 90 odsto stoji iza svog kancelara, a i 61 odsto birača Zelenih, koji su koalicioni partner u vladi.

Međutim, to je samo jedna trećina glasačkog tela, pošto u opoziciji ogromna većina smatra da Nehamer nije dobar kancelar.

POVRATAK KURCA NA VELIKA VRATA? Nehamer u nemilosti nakon skandala, šuška se o povratku bivšeg kancelara Austrije

EPA

 

Prema pisanju dnevnika "Esterajh" zbog loših rezultata u istraživanju javnog mnjenja, prema kojem OVP preti još pre leta pad na treću poziciju na političkoj ceni Austrije raste negodovanje u stranci.

Istraživanja pokazuju da bi još pre leta OVP mogla da padne na ispod 20 odsto podrške, čime bi je pretekla Slobodarska stranka (FPO).

Kancelar Nehamer suočen je sa brojnim problemima koje, čini se, ne može da reši.

Tako je poslednjih dana kritikovan, uz svoju suprugu, zbog dvojice pijanih pripadnika njegovog obezbeđenja iz specijalne jedinice policije "Kobra", koji su u alkoholisanom stanju oštetili službenim automobilom parkirana vozila.

Takođe ne uspeva da stavi pod kontrolu poskupljenje svih proizvoda u zemlji.

Tri nedelje pred skupštinu OVP, zbog svega toga, unutar stranke, pojavile su se glasine, koje ukazuju na to da Nehamer neće dugo ostati na čelu stranke i vlade.

List, pozivajući se na neimenovane insajdere, prenosi da je Nehamer frustriran zbog medijskih napada u vezi pijanih "Kobri", i da je najavio da neće nastaviti ako se nastave napadi na njegovu porodicu i njegov privatni život.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading