BLOKIRANO ISTRAŽIVANJE UGLJOVODONIKA Argentina uvela sankcije izraelskoj kompaniji kod Malvinskih ostrva
EPA LEO LA VALLE

- Ministarstvo energetike je, nakon sprovođenja relevantnog administrativnog procesa, utvrdilo da su aktivnosti Navitasa bile nezakonite, pa je kompaniji oduzeto pravo da posluje u Argentini na 20 godina - navodi se u izveštaju.

Makron zabrinuto poručio da Evropa neće preživeti sledeću zimu bez ruskog gasa - Alo.rs

U julu prošle godine, Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo energetike Argentine najavili su uvođenje sankcija naftnim kompanijama Chrisaor Holdings Limited i Harbour Energi Plc (Velika Britanija) i Navitas Petroleum LP (Izrael) zbog operacija u vezi sa istraživanjem ugljovodonika. na kontinentalnom pojasu Argentine u severnom basenu Malvinskih ostrva, „sprovedeno pod ilegalnim licencama nelegitimnih vlasti Malvinskih ostrva“, navodi se u tadašnjem saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Rat u Ukrajini, 59. dan - Alo.rs

Argentinski zakon zahteva dozvolu za rad na kontinentalnom pojasu zemlje i kažnjava nepoštovanje ovih standarda zabranom aktivnosti od pet do 20 godina. Postoji dugogodišnji spor između vlada Argentine i Ujedinjenog Kraljevstva u vezi sa suverenitetom nad Malvinskim (Foklandskim) ostrvima. Godine 1982. izbio je rat između zemalja, koji je trajao nekoliko nedelja i završio se porazom latinoameričke zemlje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading