Fućka mi se za Brisel, tamo nemam perspektivu!
Foto: Youtube/Printscreen/PIXSELL

"Hrvatice i Hrvati, braćo i sestre, u ovom gradu odakle moji preci Milanovići kao prava pasmina dolaze, u Hrvatsku, Dalmaciju, ali neke stvari ne zaboravljaš. Imam predlog – sledeći put na ovakvim skupovima, nakon hrvatske i BiH himne pustite i himnu EU, Odu radosti, da pokažete ko ste i što ste i kamo stremite, kakvi su vaši ciljevi, da su oni jasni, da nema nikakvih figa u džepu. Nema države, ni blizu, koja želi ulazak BiH u EU koliko to želi Hrvatska", rekao je on.

Italijanska ambasada pljunula na žrtve Jasenovca: Saosećaju sa ustašama! - Alo.rs

Iz sentimentalnih razloga, ili ako hoćete, iz čisto sebičnih razloga. Mnogo toga radim zato što je iz neke moje, hrvatske, predsedničke pozicije to u interesu zajednice koju predstavljam. Volim Švedsku i Finsku, ali Hrvatskoj sam položio prisegnuo zakletvu. I iz tih cipela nema dalje, rekao je Milanović.

"Kada mi ponude da potpišem pismo predsednika istočnoevropskih i srednjeevropskih država koje traži da se Ukrajini odmah danas da status kandidata, ja kažem – može, ali ne bez BiH. To je kao da mi je neko odrezao ruku. Ja znam da će nakon ovoga naše ideje motivi, porivi biti nekima sumnjivi, ali verujte da se za evropsku BiH puno jače diše u Zagrebu nego u velikom delu Sarajeva. Ovo je za nas važno", dodao je.

Osvrnuo se i na kritike na njegov račun

"Ja mogu biti optužen za dosta toga, možda ne baš za sve, ali da sam nacionalista, a kamoli ekstremni nacionalista što ovih nedelja slušam od tzv. evropskih političara iz Nemačke i nekih drugih država, e za to moraš biti niska forma života. Ako nešto nisam, nisam nacionalista. Ako nešto sigurno nisam, nisam šovinista.

Plaćenici iz BiH moraju biti kažnjeni! - Alo.rs

Ako sam svoj politički put na nečemu gradio, u Hrvatskoj, uvek u Hrvatskoj i zauvek u Hrvatskoj jer mi se fućka za Brisel, tamo nemam perspektivu, ali ne znači da u tome ne vidim ogromnu hrvatsku šansu. Svaki evro koji se nudi iz EU je evro koji moramo potrošiti da bismo a) dali veće plate svojima učiteljima, profesorima i lekarima i b) pomogli vama jer vama Evropa u ovakvoj konstelaciji ne pomaže, ona vam odmaže", rekao je Milanović.

Na kraju govora je poručio: "Živeo hrvatski narod u BiH, živela evropska BiH".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading