KO JE NAJVEĆA PRETNJA ZA AMERIKU? Direktor CIA otkrio
Foto: eng.chinamil.com.cn

– Četiri glavna izazova će oblikovati našu budućnost. Prvi je neposredna pretnja koju predstavlja agresija Rusije na Ukrajinu. Drugi je dugoročni izazov koji predstavljaju ambicije kineskog vođstva. Po mom mišljenju, ovo je jedini i najvažniji geopolitički izazov u 21. vek – rekao je Berns tokom govora na Tehnološkom institutu Džordžije.

Među ostalim važnim izazovima, šef američke obaveštajne agencije naveo je “veliki uticaj tehnoloških promena” i “formiranje radne snage koja bi bila zasnovana na raznolikosti američkog društva”.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj “zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima”.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši “demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine”, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za “krvave zločine nad civilima” u Donbasu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
dedwxw

15.04.2022 00:19

sad je sansa da se AMerika konacno srusi... ujedinite se slobodni svete, Iran Irak Sirija Jemen, Kina RUsija, S.Koreja... zgazite zlotvore