NATO SAVEZNICI POMAŽU UKRAJINI Stoltenberg najavio novi udar na Moskvu!
EPA

On je dodao da će staviti do znanja Moskvi da neće biti nerazumevanja, pogrešnih procena oko spremnosti NATO da zaštiti i odbrani sve saveznike.


"Postoji hitna potreba da se dalje pomogne Ukrajini. Na našem sastanku u toku dana sa ministrima spoljnih poslova država članica NATO, siguran sam da ćemo rešiti pitanja dodatnih protivvazdušnih sistema, protivtenkovskog oružja, lakšeg, ali takođe i teškog naoružanja, kao i raznih oblika pomoći Ukrajini", rekao je Stoltenberg, prenosi sajt NATO.
NATO SAVEZNICI POMAŽU UKRAJINI Stoltenberg najavio novi udar na Moskvu!

EPA/ STEPHANIE LECOCQ

 


On je izrazio divljenje za, kako je rekao, "hrabrost i liderstvo" ukrajinske vlade, naroda i oružanih snaga te zemlje, obraćajući se ukrajinskom ministru spoljnih poslova Dmitru Kulebi.

"Ono što radite svaki dan, borite se protiv ruske agresije, to je nešto što inspiriše ceo svet. NATO saveznici su davali podršku Ukrajini godinama. Trenirali smo desetine hiljada ukrajinskih trupa. A sada Alijansa daje opremu, podršku, kako biste ostvarili svoje pravo na samoodbranu. Pravo koje je sadržano u povelji Ujedinjenih nacija", dodao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO je rekao da se Ukrajina brani, tako da suštinski ne postoji razlika između ofanzivnog i defanzivnog oružja.

Stoltenberg je naglasio da je važno da NATO ne bude uključen u širi rat sa Rusijom.

"NATO neće slati trupe na teren. Imamo odgovornost da sprečimo da konflikt eskalira van Ukrajine, da postane još smrtonosniji, opasniji ili razorniji", kazao je on, preneo je AP.

Sve o ukrajinskoj krizi možete pročitati u NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading