KIJEV PLANIRA NOVU PROVOKACIJU? Dići u vazduh skladište sa hlorom i optužiti Rusiju
Foto: EPA/ATEF SAFADI

„Prema potvrđenim informacijama, u gradu Pervomajski u Harkovskoj oblasti, ukrajinske specijalne službe pripremaju veliku provokaciju uz primenu otrova. Na području fabrike ‘Himprom’ pripadnici Ukrajinske službe bezbednosti minirali su skladište sa 120 tona hlora “, rekao je na brifingu za novinare zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

On je precizirao da je plan da se skladište digne u vazduh a da se Rusija optuži za izazivanje hemijske katastrofe koja bi za posledicu imala pogibiju civila.

Istovremeno, Konašenkov je saopštio da je visoko preciznim raketama iz vazduha uništeno skladište goriva u mestu Čugujev odakle se snabdevala ukrajinska vojska u Harkovskoj oblasti.

Na železničkoj stanici Lozova uništena je nagomilana vojna tehnika i naoružanje strane proizvodnje dopremljeni za potrebe ukrajinskih Oružanih snaga.

Severozapadno od Donjecka ruske visoko precizne rakete su uništile komandni punkt ukrajinske 56. motorizovane brigade i bazu ekstremista.

Ruske snage PVO oborile su ukrajinski dron „Bajraktar“ u Harkovskoj oblasti, dok su vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile 34 vojna objekta u Ukrajini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Balkan

08.04.2022 18:05

A to je onaj hemijski napad o kome govore Amerikanci i Englezi urade Ukrajinci po dogovoru sa NATO a optuze Rusiju, ponavljanje matrice , zao mi naroda Ukrajine ali birali su i sada zatvaraju oci i ako vide ko radi, ne znaju zasto, ali doci ce im, mozda. Ziveli