ZORAN MILANOVIĆ NA VANREDNOM SAMITU NATO "Predložio sam da Kosovo integrišemo..."
Foto: EPA/Christian Bruna

"Predložio sam da Kosovo integrišemo, da to konačno postane jedna zaokružena država", rekao je Milanović, čiju izjavu su uživo prenosili hrvatski portali.

Dodao je, međutim, da još uvek četiri članice nisu priznale kosovsku nezavisnost.

ZORAN MILANOVIĆ NA VANREDNOM SAMITU NATO

Alo

 


Iznoseći lični utisak, Milanović je rekao da smatra da Srbija, koja za neki dan ima izbore, kako je naveo, "već dugo u krizi identiteta i da teško shvata da je za Rusiju ipak samo fusnota".

"Srbija je NATO-u partner, isto kao i Bosna. Mora imati jasnu zapadnu perspektivu, važno je da joj se jasno u ovoj situaciji ponudi, pa ako shvati, shvati, ako ne shvati, ne shvati", smatra Milanović.

Na pitanje novinara da li je bilo reči detaljnije o situaciji u BiH, koja je, kako je navedeno, zemlja pod ruskim pritiskom, Milanović je rekao:

"A što, Srbija nije pod ruskim pritiskom? Ako želi taj pritisak, neka bude pod njim. A BiH se mora urediti unutar sebe, jer nema ni približno jedinstven glas o ovom pitanju".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milanović

24.03.2022 16:19

Deda mu beše dobar čovek,a onda postadoše hrvati, Aj neka al sto postadoše ustaše. Možda nebi bilo loše da bude malo pragmatičan,šta god da to znači da nebi ono Z bilo stvarno Zagreb. Na kraju krajeva Putin ima pravo ući u Trst i to mu niko ne može osporiti a još manje sprečiti.