ZAJEDNO SU UBIJALI SRBE Klinton tužan zbog smrti Medlin Olbrajt, otkrio detalje poslednjeg razgovora (FOTO)
EPA/Caroline Brehman

Bil Klinton kaže da su on i njegova supruga Hilari "izuzetno tužni zbog smrti Olbrajtove, koja je bila jedan od najboljih državnih sekretara, sjajan ambasador u UN, briljantna profesorka i izvanredno ljudsko biće".

Klinton je podsetio na detinjstvo Olbrajtove, tvrdeći da je bila "savršen lider za vreme u kom je živela". Takođe je smatrao prijateljicom, i podsetio na otkrivanje spomenika Olbrajtovoj na tzv. Kosovu, njihovom zajedničkom "čedu".

- Pre gotovo tri godine, zajedno smo otputovali da proslavimo 20. godišnjicu borbe (tzv.) Kosova za nezavisnost, gde joj je podignut spomenik u Prištini. Taj srećan dan je zaslužila - napisao je Klinton.

 

 

Zanimljivo je da je Klinton juče za Si-En-En, pričajući o Olbrajtovoj, rekao da je njihov poslednji razgovor provela govoreći o Ukrajini. 

- Ona je podržala sve što možemo da uradimo za Ukrajinu. I to je sve o čemu je želela da priča. Bila je srećna. Bila je raspoložena - rekao je Klinton.

Podsećamo, bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt preminula je juče od raka.

Rođena kao Mari Jana Korbelova, Olbrajt je emigrirala u SAD iz Čehoslovačke sa porodicom 1948. godine. Doktorat je odbranila na Univerzitetu Kolumbija 1975. godine. Radila je za bivšeg senatora Edmunda Maskija i Zbignnjeva Bžežinskog u Nacionalnom savetu bezbednosti.

Olbrajtova će ostati poznata po snažnoj antisrpskoj retorici, dok je za vreme obavljanja funkcije šefice diplomatije SAD bila jedan od glavnih zagovornika bombardovanja SRJ 1999. godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Bog

24.03.2022 10:07

Jedini pravdu koju je mogao napraviti za čoveka je smrt. Šta mislite da su večni svi ovi zločinci, ovako bar će i oni umreti. I da klintone, idu do neke pravoslavne crkve i popričaj sa sveštenikom imati ćeš šta čuti i naučiti.

Justicia

24.03.2022 11:34

Opaaa, sad si ti skočio na policu. Smeška ti se veseli plamičak...

Cile

24.03.2022 11:43

Kad ga žao akrepa nek ide za njom isti su

Pravda

24.03.2022 11:58

Pošto si mnogo tužan najbolje ti je da joj se što pre pridružiš!

Goran

24.03.2022 12:48

Tebe i tvoju suprugu ceka ona da sto pre dodjete, ako bog da. Pa redom da krenete svi za njom Klark, Hil i ostali sektasi i zlotvori.