POČINJE Zelenski: Ako pokušaji pregovora ne uspeju, to može da znači i Treći svetski rat
Foto: Shutterstock

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je spreman da pregovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da ako pokušaji pregovora ne uspeju, to može da znači da bi borba između dve zemlje dovela do "Trećeg svetskog rata."

"Spreman sam na pregovore sa njim. Spreman sam poslednje dve godine. I mislim da bez pregovora ne možemo da okončamo ovaj rat," rekao je Zelenski za Si-En-En.


Ukrajinski predsednik je kazao da ukoliko postoji jedan odsto šanse da se zaustavi taj "rat", trebalo bi da iskoriste tu šansu.

"Moramo to da uradimo. Mi svakodnevno gubimo ljude, nevine ljude na terenu", kazao je on.

Zelenski je kazao da su ruske snage došle, kako je rekao, da ih istrebe i ubiju, te da Ukrajina mora da pokaže da je dostojna svog naroda i vojske.

"Ali, nažalost, naše dostojanstvo neće sačuvati živote. Dakle, mislim da moramo da iskoristimo bilo koji format, svaku šansu da bismo imali mogućnost pregovora, mogućnost razgovora sa Putinom," poručio je ukrajinski predsednik.

Inače, Zelenski je produžio ratno stanje u zemlji za još 30 dana od 26. marta, saopštila je danas pres služba Vrhovne rade.

Predsednik Ukrajine je potpisao nekoliko ratnih zakona, uključujući i onaj o produženju ratnog stanja u Ukrajini, preneo je TAS S.

Ratno stanje u Ukrajini uvedeno je 24. februara, na početku ruske vojne operacije u toj zemlji koja za cilj ima, prema navodima Moskve, denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Perica

20.03.2022 17:36

Pa dobro bre glumac pa zar ti misliš da će Putin da se spusti na taj nivo da sa tobom pregovara? Pa ja stvarno ne znam ko je ovde lud? Bolje bi ti bilo da pristaneš na uslove koje ti Rusi nude i to je to.

CVele

20.03.2022 18:49

Što bi narodi i zemlje ratovale zbog tvrdoglavosti pojedinaca ,kome treba rat i to treći svetski da bi se ispunile želje zapada.SAD nema potrebe za gasom,naftom i dr strateškim sirovinama,EU slepo sluša preporuke,gubi se, polako nestaje ekonomski,tone u siromaštvo i bedu ostavljajući mesto za velike štrajkove i nemire unutar zemalja.

Zelen si ti

20.03.2022 19:02

Zbog tebe naftu plaćam 200 din.Seme ti....