PUTINOV SPECIJALAC ULAZI U DONBAS? Kadirov predvodi Čečene u akciji ruske vojske na Ukrajinu (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Ruska vojska je jutros oko 3 časa započela vojnu akciju u Ukrajini. Za sada glavni udar, kako javljaju svetski mediji, ide iz pravca Donbasa i Luganska, ali napadi se odvijaju na 10 strateških tačaka..

U toku je velika akcija ruske vojske na teritoriji Ukrajine, a reakcije iz sveta pristižu sa svih strana.

Rusi zauzeli još jedan grad u Ukrajini

Rusi su ušli u grad Sumi, a zabeležen je veliki konvoj ruske vojske.

Navodi se da su ušli sa Harkovskog auto-puta.

Podsetimo, Kadirov je nedavno pozvao Zelenskog da se pridržava sporazuma iz Minska, kako bi se izbegle posledice. Predsednik ruske republike Čečenije je naglasio da izražava svoje sopstveno mišljenje.

– Predsednik Vladimir Putin i narodi Rusije ne žele rat, mi znamo iz prve ruke značenje ove strašne reči. Budite oprezni, gospodine Zelenski – rekao je Kadirov.

Ko je Ramzan Kadirov?

Ramzan Kadirov je lider Čečenske Republike, koja ima autonomiju u sastavu Ruske Federacije. Član je Biroa Vrhovnog saveta Jedinstvene Rusije, partije na čijem je čelu ruski predsednik Vladimir Putin.

Sin je prvog predsednika Čečenije u sastavu Rusije, Ahmada Kadirova. Tokom Prvog rata u Čečeniji 1994. učestvovao je u vojnim operacijama protiv snaga Ruske Federacije, dok je tokom Drugog rata u Čečeniji 2000. sa ocem prešao na stranu savezne vlade pod kontrolom Kremlja

Bio je i šef službe bezbednosti u Čečeniji, a od 2007. obavlja funkciju predsednika ove republike, u sastavu Ruske Federacije. Na to mesto imenovao ga je lično Vladimir Putin.

Detaljnije vesti o Ukrajini možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading