ILON MASK TVITNUO JE ĆIRILIČNO "Ć" Samo se Srbi ne pitaju šta to znači!
EPA/PATRICK PLEUL

 

Svaka njegova objava ima mnogo komentara, a najnoviji tvit izazvao je veliku pažnju njegovih srpskih pratilaca.

Jedno ćirilično slovo u objavi bilo je dovoljno da Ilon Mask postane Srbin.

Naime, nakon tvita u kome stoji samo slovo "ћ", odmah su počeli da se nižu komentari u kojima su tviteraši nagađali šta je milijarder želeo da poruči njime.

Dok su neki u šali komentarisali kako je to naziv nove kriptovalute, pa čak i ime za njegovo drugo dete, ljudi sa naših prostora, prirodno, oglasili su se kako bi Masku skrenuli pažnju šta je zapravo napisao.

"Vidi Ilone, to ћ koje si napisao je deo srpskog ćiriličnog pisma", piše u jednom komentaru, dok je u drugom neko konstatovao:

"Nikola Tesla bi bio ponosan što učiš njegovo pismo".

Ostali Maskovi pratioci, tražeći odgovor, došli su do saznanja da je reč o oznaci koja se koristi za opisivanje Plankove konstante, odnosno za opisivanje najmanje moguće vrednosti energije – jednog kvanta. Fizičari ga već više od 90 godina nazivaju "h sa crtom" (takozvani "h bar") i njime rutinski označavaju redukovanu Plankovu konstantu "h".

Da li je reč o "precrtanom h" ili o ćiriličnom "ć" Mask još nije objasnio, ali to nije sprečilo Srbe da ga proglase svojim sunarodnikom.

"On je iz Republike Srpske ako se ne varam"; "Srbin prvi čovek koji je sleteo na Mars"; "Pa, Teslin čovek, šta tu nije jasno?", glasili su neki od odgovora.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading