POZNAT IDENTITET OTMIČARA U AMSTERDAMU Policija ga pokosila kolima pa uhapsila, ovo su svi detalji talačke krize (FOTO/VIDEO)
EPA

Ono što je počelo kao oružana pljačka preraslo je u situaciju sa taocima. Najmanje jedna osoba zadržana je satima u opasnosti. Talac je na kraju oslobođen nepovređen, a napadača su uhapsili i ukazali mu lekarsku pomoć, saopštila je policija.

Policajci su prvi put pozvani u "Epl" prodavnicu u amsterdamskoj oblasti Lidsplajn u utorak oko 17:40 časova. Na fotografijama koje su kružile holandskim medijima vidi se muškarac kako maše vatrenim oružjem u jednoj ruci dok drugom drži taoca.

Kako se incident odvijao, policija je zamolila ljude u toj oblasti da prestanu da dele slike ili strimove uživo na društvenim mrežama kako bi zaštitili bezbednost onih koji su se još uvek nalazili u zgradi.

Novinska kuća "AT5" je rekla da su svedoci u blizini prijavili da su čuli pucnje kada je incident počeo, ali policija to nije potvrdila. U tvitu (na holandskom), policija je saopštila da je kasnije „uspela da zaustavi otimača tako što su ga udarili dok je istrčavao” iz zgrade.

Na konferenciji za novinare policija je saopštila da je napadač 27-ogodišnji stanovnik Amsterdama koji je tražio veliku količinu novca u kripto valuti, navodi se na sajtu "NOS"-a.

Prodavnica u kojoj se događaj odigrao nalazi se na popularnom trgu na spoljnoj strani niza prstenastih kanala u centru Amsterdama. To je vodeća prodavnica kompanije u gradu, i zauzima istaknuto mesto u "Hirš" zgradi iz ranog 20. veka na južnom uglu trga.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading