NAD EVROPOM SE NADVIO SNAŽAN OLUJNI CIKLON Upozorenje - prete VELIKE POPLAVE, postoji opasnost od UTAPANJA ljudi
EPA/PIYAL ADHIKARY

Kako se navodi u izveštaju radne grupe, opasnost je posebno ozbiljna jer ne postoji opšti plan ili ovlašćenja za rešavanje sve veće opasnosti od poplava u gradu.

Radna grupa je ranije predstavila svoj izveštaj Londonskom savetu, međustranačkoj grupi koja predstavlja 32 opštine glavnog grada.

Pokazalo se da su najgore posledice poplava primećene na severu i istoku grada, dodajući da nije jasno "da li stanovnici rizičnih područja razumeju nivo rizika sa kojim se sada suočavaju i kako da reaguju".

"Sada postoji stvarna opasnost od utapanja ljudi, posebno u podrumskim stanovima ukoliko se velika poplava dogodi usred noći", rekao je zamenik predsednika organizacije Londonskog partnerstva za klimatske promene Bob Vord.

Opasnost sa kojom se grad suočava je naglašena dok naučnici međunarodnog Međuvladinog panela za klimatske promene (IPČ) pripremaju konačan nacrt izveštaja koji govori o tome kako nacije moraju da se prilagode kako bi izbegle najgore posledice promena u učestalosti oluja i vremenskim obrascima do kojih će doći u narednim godinama.

Grupe za zaštitu životne sredine reagovale su na izveštaj britanske vlade zahtevajući da ministri moraju da preduzmu hitnije mere kako bi odbranili zemlju od efekata klimatskih promena.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading