NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Milo je šef "Kavačkog klana", a Dritanu ništa ne verujem
Foto: Printscreen

Razgovori sa Dritanom Abazovićem su gubljenje vremena. Izdaja je unapred ugovorena, poručuje u razgovoru za "Srpski telegraf" Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta.

Medojević smatra da bi jedino rešenje za izlazak iz trenutne političke krize bilo formiranje tehničke vlade, koja bi dalje vodila do izbora.

 
- Ono što ja smatram da je rešenje jeste razgovor o formiranju tehničke vlade, koja bi funkcionisala kratko, svega nekoliko meseci, i koja bi organizovala izbore. Što se tiče političkih komunikacija između DF i drugih parlamentarnih stranaka, ono što ja mogu da kažem jeste da svako ima slobodu da pregovara i razgovara, ali moj stav po tom pitanju je jasan. Abazoviću ne verujem ništa i s njim nemam građansku komunikaciju još od 2018, kada nas je teško slagao i spletkario oko kandidata za predsedničke izbore i kada me je svojim lažima doveo u jednu vrlo neprijatnu situaciju. Tada sam, zbog njegovih spletki, posle morao da se izvinjavam. Takođe smatram da je sve ovo ugovorio sa DPS i Đukanovićem, te mislim da je bilo kakav razgovor s njim besmislen.

Predvideli ste većinu stvari koje se danas dešavaju na političkoj sceni u Crnoj Gori. Šta prognozirate u narednom periodu?

- Tačno. Sve ovo što se danas dešava ja sam najavio još pre nekoliko meseci, imam svoje izvore informacija. Znao sam da će predstavnici koncerna "Vijesti" forimirati vladu sa DPS, njihov plan je bio da skinu Mila Đukanovića sa čela partije, čak su išli i u Vašington da pregovaraju o tome, pa su ujedno molili da Milan Knežević, Andrija Mandić i ja budemo na crnim listama SAD. Trudili su se da skinu sve nas da bi njima ostala čista politička scena. Kad govorim o koncernu "Vijesti", njih ima dosta i ima ih svuda. Nisu oni samo sa GP URA, tu su i brojne nevladine organizacije, oni imaju svoje ljude u Vladi, diplomatskim krugovima, po ambasadama... Slutim da će krajnji ishod biti manjinska vlada, u koju će ući upravo predstavnici koncerna "Vijesti", zatim URA, ali i predstavnici drugih partija iz opozicije, kao što su socijaldemokrate, koje su više od 20 godina bile sateliti Mila Đukanovića. Desiće se prevara i prekrajanje izborne volje građana.

Milo je šef "kavačkog klana"

Pregovori sa Đukanovićem i Abazovićem ne dolaze u obzir, kaže Medojević.

- Moj stav je da pregovore treba voditi onda kad imaju smisla, to ovde nije slučaj. Ja sad treba da idem i razgovaram sa Đukanovićem, pa ne pada mi na pamet. Niti on meni ima da kaže nešto niti ja njemu. Mi smo sve jedan drugom rekli. Za mene je on šef mafije i šef "kavačkog klana".

 

Na delu imamo izdaju izborne volje građana. Šta možemo da očekujemo od ljudi koji su glasali za jedno, a sad, vidimo, dobijaju nešto drugo?

- Pitanje vremena je kad će se otvoriti srpsko pitanje, ranije je već otvoreno albansko pitanje, a sve to vodi ka dezintegraciji Crne Gore. Ja sam to malo grublje predstavio, ako vi Srbe eliminišete i ako oni ne mogu da učestvuju u aktuelnoj vlasti, a dobili su najveći broj glasova na demokratskim izborima, onda će se otvoriti srpsko pitanje, baš kao što imamo u Bosni. Federalizacija, ustavna rekonstrukcija, traženje dvodomog parlamenta... Sve to je mogući ishod. Protesti su, vidimo, već počeli, ali o tome ne mogu nešto mnogo da kažem jer je pitanje ko će se sve i zbog čega buniti. U svemu tome postoje neke stvari koje meni i nisu baš logične. Suludo mi je, na primer, da ministar protestuje ispred vlade u kojoj je i dalje ministar, mislim na Milojka Spajića, ministra finansija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading