HOROR! NAJTRAŽENIJI TERORISTA UBIO ŽENU I ŠESTORO DECE Zloglasni vođa Islamske države razneo sebe i porodicu tokom akcije američkih specijalaca
EPA

Kako prenose svetski mediji, Abu Ibrahim je, shvativši da nema izlaza, bombom razneo ceo sprat trospratne zgrade u kojoj se krio sa ženom i šestoro dece.

"FORBS" LUPIO ŠAMAR AMERIČKOJ VLADI Ne zamajavajte se, rat Rusije i Ukrajine bi bukvalno trajao 10 SEKUNDI!

Predsednik SAD Džo Bajden potvrdio je da su američke snage sprovele akciju u Siriji, tokom koje je Al Kurajši smrtno stradao.

- Zahvaljujući veštini i hrabrosti naših oružanih snaga, sa bojnog bolja smo uklonili lidera Islamske države. Svi vojnici koji su učestvovali u akciji vratili su se bezbedno u bazu. Američke specijalne jedinice uspešno su sprovele protivterorističku misiju na severozapadu Sirije, ali, nažalost, tokom izvođenja misije stradalo je 13 ljudi, među kojima šestoro dece i četiri žene - naveo je predsednik, koji je iz Bele kuće celu akciju „Foka“ pratio u realnom vremenu preko satelita.

TV mreža Si-En-En je pod oznakom „hitno“ izvestila da je akcija trajala više od dva sata, naglašavajući da je vođa tima „Foka“ nekoliko puta pozvao Abu Ibrahima da se mirno preda pre nego što je Abu konačno odlučio da bombom raznese i sebe i sve oko njega.

 

Isto kao u Pakistanu pre 11 godina

Posle 10 godina od terorističkih napada na Njujork i Vašington, CIA je u maju 2011. locirala skrovište vođe Al Kaide Osame bin Ladena u Pakistanu. U operaciji „Neptun“ američki specijalci su tada likvidirali Bin Ladena, a interesantno je da se u toj akciji, kao i u ovoj u Siriji, srušio američki helikopter koji je prevozio „Foke“.

 

.

- Ubio je sebe i svoju užu porodicu bez borbe, čak i dok smo pokušavali da ga ubedimo da se preda. Nudili smo mu mogućnost da preživi - rekao je general Kenet Makenzi, šef Centralne komande američke vojske.

PUTIN I SI ZADAJU ODLUČUJUĆI UDARAC Nakon susreta u Pekingu ruše američku moć i menjaju svet!

Ipak, i „Foke“ su imale gubitke: tokom akcije u Siriji jedan helikoter je zbog kvara morao prinudno da sleti, a nakon evakuacije posade dronovi američke vojske su ga uništili da ga se ne bi domogli preostali džihadisti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading