EKRAN SE ZAMRAČIO U SCENI PUNOJ JEZIVE SIMBOLIKE Hrvati predstavljali evro sa likom Tesle na šahovnici, a onda je nestalo struje…
Printscreen

Na velikom ekranu koji je sastavljen od nekoliko manjih jedan od tih ekrana izgubio je vezu i bio je potpuno crn, dok su se na ostalima prikazivali dizajni na evrima i centima.

EKRAN SE ZAMRAČIO U SCENI PUNOJ JEZIVE SIMBOLIKE Hrvati predstavljali evro sa likom Tesle na šahovnici, a onda je nestalo struje…

Printscreen

 

 

Pažnju je privuklo što je prestao da radi ekran na kojem je trebalo da se prikaže deo kovanice na kojoj je Nikola Tesla.

Podsetimo danas je predstavljen dizajn na svim kovanicama hrvatskog evra, a među njima je i lik Nikole Tesle sa šahovnicom u pozadini.

Hrvatska je predstavila nove kovanice evra tokom 14. sednice Nacionalnog veća za uvođenje te valute.

Na dva eura biće geografska karta, na evro kuna, na 50, 20 centi Tesla, na manjim apoenima centa biće glagoljica.

Tako će se Nikola Tesla naći na šahovnici, istom onom simbolu pod kojim su ustaše poklale svu njegovu familiju samo zato što su bili Srbi. Lik najvećeg svetskog naučnika oskrnavljen je grbom pod kojim je nad njegovim sunarodnicima počinjen genocid tokom Drugog svetskog rata i etničko čišćenje 1995. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Dragan.M

04.02.2022 13:18

Zasto histerija mi kada ucemo u e.u. na kovanice evra stavicemo lik tita neka pocrkaju hrvati

Mili

04.02.2022 20:56

@Dragan.M - Šta niste kukali Evropskoj Komisiji, da Hrvati svojataju svog građanina iz Smiljana, da i to čujemo? Evropi ćutite, a po medijima širite mržnju? Da je Tesla srpski izumitelj EU ne bi dozvolila da bude na hrvatskom evru, ali on je hrvatski izumitelj i nema nikakve veze sa Srbijom i.

Inače

04.02.2022 20:58

Upravo je pored Evropom i svetom, uništena srpska propaganda svojatanja Nikole Tesle, koji je na hrvatskom evru, preko hrvatske Šahovnice. Neka pati koga smeta, a šta mu je drugo preostalo posle 95g? Srušeni su i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu i podmetnuta bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu da se optuže ustaše....Akcija Labrador.

Kuna

04.02.2022 21:01

Žalosno kako Hrvati pljuju po svom identitetu, tako da odbace svoju Kunu i uzmu Evro, na kojem stave Srbina, šahovnicu sa stolnjaka, a najjače od svega tu kiflu od države, kažu strašnog i krvoločnog zmaja, (Hrvatska kao zmaj)? A inače, od svih Južnih Slovena jedino Hrvati imaju svoj autohtoni novac, da baš tu Kunu. Kunino krzno ko sredstvo plaćanja, kod Hrvata se koristilo još od 13veka (zvala se i Kunovina). U novo doba Banovina Hrvatska je isto koristila Kunu, a onda nastavile i Ustaše u NDH. Sa druge strane, Dinar je iz stare Grčke, a došao je ovde sa pravoslavljem, ko i ćirilica i 4c i dvoglavi orao... nema ko to da piše?