"NISAM SE SASTAO SA VUČIĆEM" Abazović prokomentarisao dolazak u Srbiju i razgovor sa patrijarhom Porfirijem
Kolaž/EPA/FEHIM DEMIR/BORIS PEJOVIC

- Nisam se sastao u Beogradu s predsednikom Srbije. Imam komunikaciju s mnogim liderima u regionu. Biće prilike i za tim vrstama sastanaka - rekao je.

Abazović je novinarima uoči početka sednice Odbora za bezbednost i odbranu, gde će biti saslušan u vezi sa poslednjom zaplenom pola tona kokaina, koji je bio u kutijama sa bananama isporučenim kompaniji Voli, komentarisao i Temeljni ugovor između Crne Gore i Srspke pravoslavne crkve.

Abazović je rekao da ne može da razume da je preambula ugovora problem, jer, kako je kazao, ona nije normativni deo ovog dokumenta.

- Interesuje nas normativni deo, koji je usklađen sa zakonom. Kad je reč o veronauci, zna se šta je zakon. Ne može se ugovorom uređivati to pitanje - rekao je Abazović.

Prema njegovim rečima, zahtev za imovinu je uređen kao za sve ostale građane.

- Desetine hiljada građana čekaju restituciju. Ne vidim tu nikakav problem. Potpisivanje temeljnog ugovora je dobro za pomirenje. Smešno mi je ako se zbog ovih stvari treba ići u zatvor. Evo javljam se za to kao dobrovoljac. Pravi se velili bauk oko nečega što nije problematično - kazao je on, preneli su podgorički mediji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading