LJUDI U KOLIMA PROVELI NOĆ POD SNEGOM U Grčkoj i Turskoj beli pokrivač napravio neviđenju pometnju (VIDEO)
EPA/ERDEM SAHIN

 

Autoputevi i ulice u Istanbulu od juče su bili blokirani nakon što je oluja stigla u ovaj grad sa 16 miliona stanovnika koji se prostire i na evropskom i na azijskom kontinentu.


U nekim oblastima palo je više od 80 centimetara snega, a brojni vozači koji nisu mogli da pokrenu svoja vozila ostali su zaglavljeni preko noći u svojim automobilima, ili su ih ostavljali i peške pokušavali da stignu do svojih kuća, železnice ili metroa, prenosi AP.Danas tokom poslepodneva svi autoputevi i glavne saobraćajnice ponovo su otvoreni i prohodni, potvrdio je ministar saobraćaja i infrastrukture Adil Karaismailoglu na svom Tviter nalogu, dok je guverner Istanbula Ali Jerlikaja rekao da su ograničenja za vozila koja putuju u Istanbul ukinuta.Vlasti su danas takođe uspele da očiste pistu na aerodromu u Istanbulu i omoguće organičeni vazdušni saobraćaj.

U Atini spasilačke ekipe izvukle su oko 300 vozača zarobljenih na autoputu koji povezuje glavni grad sa atinskim međunarodnim aerodromom.

Veliki broj vozača ostavio je svoje automobile i nastavio put peške, a mnogi su se uputili do najbliže železničke stanice, preskačući snežne barijere da bi stigli do perona nakon noći provedene u automobilu.Vojska je poslata da preko noći dostavi hranu i vodu onima koji su zarobljeni u svojim vozilima i da pomogne da se što veći broj automobila oslobodi i pokrene.

Grčki zvaničnici su saopštili da će svaki vozač koji je bio zarobljen u automobilu dobiti odštetu od 2.000 evra što je prihvatila Uprava za javne puteve.

Jake snežne padavine danas su uglavnom prestale, ali su mnoge ulice u Atini ostale blokirane oborenim drvećem, dok je nekoliko kvartova na severu grada ostalo bez struje.

Komentari (0)

Loading