ISPOVEST STUDENTKINJE IZ HAJDELBERGA Bile smo na predavanju kada je neko pištoljem pogodio četvoro ljudi
Foto: Printscreen

Dodala je da su se u jednom trenutku pojavile netačne informacije da ima više napadača i da su svi studenti i dalje u šoku zbog pucnjave u jednom od deset najsigurnijih gradova u Nemačkoj.

Alba Vrcelj, student medicine na Univerzitetu u Hajdelbergu, rekla je za Internet portal RTS-a da se u trenutku pucnjave u kojoj su povređene četiri osobe imala predavanja u kampusu Univerziteta.

– Bili smo na predavanju kad je moja drugarica od neke studentske grupe dobila informaciju da je u kampusu neko sa pištoljem i da je pogodio četvoro studenata na predavanju – navela je Alba Vrcelj.

Nemačka: Nekoliko ranjenih, napadač mrtav! - Alo.rs

Dodala je da nisu bili sigurni da li se to zaista dogodilo, pošto druge informacije nisu dolazile.

– Krenuli smo na ručak u menzu koja je u blizini zgrade gde se pucnjava desila, kada smo svi počeli da dobijamo poruke koje su delimično opisivale događaje, ali nismo imali nikakvu zvaničnu informaciju – istakla je Alba.

Naglasila je da su se na klinici na kojoj su imali predavanja svi ponašali potpuno normalno, što je nju najviše zbunilo, pošto se pucnjava dogodila na svega nekoliko stotina metara od njih.

Pijani muškarac iz automatske puške pucao na policiju, u kući mu našli bombu! - Alo.rs

Alba Vrcelj je kazala da su tek nakon sat vremena na Tviter nalogu policije iz Manhajma videli poziv građanima da ne odlaze u kampus, kako bi mogli brže i efikasnije da reaguju.

– Nakon toga je putem društvenih mreža stigla informacija da se napadač ubio. Naša predavanja su se nastavila potpuno normalno, kao da se ništa ne dešava – dodala je studentkinja medicine na Univerzitetu u Hajdelbergu.

Pojavile su se glasine da ima više napadača

Alba Vrcelj je objasnila i da su se u jednom momentu pojavile i informacije da ima još napadača koji se kreću po drugim klinikama u okviru kampusa, ali da su se ubrzo ispostavile kao netačne.

– Moji prijatelji i ja smo u datom trenutku odlučili da ipak nije sigurno da ostanemo na klinici na kojoj smo bili i odlučili smo da odemo peške u drugi kraj grada gde smo se osećali sigurnije – kazala je Alba Vrcelj.

Komentari (0)

Loading