PAPA BENEDIKT PRIZNAO Dao lažnu izjavu o seksualnom zlostavljanju u Rimokatoličkoj crkvi
EPA/Ettore Ferrari

Za seksualno zlostavljanje optuženi su i neki crkveni zvaničnici koji su još na funkcijama, prenela je nemačka agencija DPA.

Penzionisani papa je putem svog sekretara dostavio izjavu u kojoj je naveo da je 1980. bio na sastanku na kojem se diskutovalo o svešteniku koji je zlostavljao dečake u biskupiji Esen, u zapadnoj Nemačkoj, ali da je samo premešten u Bavarsku.

PREBIO SINA (8) JER NIJE HTEO ORALNO DA GA ZADOVOLJI! Potresna ispovest majke koja je zgrozila Srbiju: Moje dete je htelo da se ubije pred drugarima!

Benedikt XVI, koji je tada kao Jozef Racinger (Joseph Ratzinger) bio nadbiskup u Minhenu, više puta je tvrdio da nije prisustvovao sastanku sa sveštenikom.

Advokatska kancelarija Vestfal Špilker Vaštl (Westpfahl Spilker Wastl) koja je za minhensku nadbiskupiju izradila izveštaj o seksualnim zlostavljanjima došla je do zapisnika u kojem je evidentirano da je bio na sastanku.

U pisanoj izjavi bivšeg pape navodi se da greška nije napravljena s lošom namerom, već je rezultat "previda u uredjivanju njegove izjave".

On se izvinio zbog greške i rekao da se nada da će mu biti oprošteno.

ELIZABETA SINU ODUZELA SVE TITULE! Princ Endru optužen za se*sualno zlostavljanje, Čarls i Vilijam traže momentalni progon, skandal drma Britaniju!

Dodaje se da na tom sastanku nije doneta odluka o svešteniku već da mu je samo dozvoljeno da ima obezbedjen smeštaj za vreme terapije u Minhenu.

Komentari (0)

Loading