SAT OTKUCAVA Ako Zapad ignoriše zahteve Rusije, posledice će osetiti na svojoj koži
Foto: Printscreen Fox News

„Sat otkucava. Naši rukovodioci su već rekli da se ne radi o mesecima, čak ni o nedeljama. Čekamo pisani odgovor. Nadam se da ćemo ga dobiti sledeće nedelje“, izjavio je Gavrilov.

On je za Jutjub kanal „Izolenta lajv“ napomenuo da će „Moskva izvući zaključke ako Amerika i NATO budu ignorisale njene zahteve i da će štititi svoju bezbednost u Evropi drugim sredstvama i metodama“.

„I to će osetiti na svojoj koži i Evropljani i Amerikanci“, upozorio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču.

Istovremeno, Gavrilov je ocenio da je isključenje Rusije iz međunarodnog platnog sistema „Svift“ de fakto nemoguće i da je neodrživost takvih pretnji Moskvi odmah bila očigledna.

„Isključenje Rusije sa naftom, gasom i svime. Oni se šale? To se ovako zove – hajde da ih zaplašimo. Oh, nisu zaplašeni. U redu, onda nećemo“, ironično je prokomentarisao političar, dodajući da takve pretnje Zapada na račun Rusije podsećaju na „životinju koja jede kaktus, izbode se, ali ipak nastavlja da ga jede“.

Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO-om koji, između ostalog, uključuju odredbe o uzajamnim garancijama bezbednosti u Evropi, o nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u uzajamnom dometu i o odbijanju daljeg širenja NATO-a na Istok, uključujući i za račun bivših republika SSSR-a.

Komentari (0)

Loading