Izabrana nova vlada Severne Makedonije: Ovaj čovek menja ZAEVA!
EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Za novu makedonsku vladu glasala su 62 poslanika parlamentarne većine u Sobranju, dok je 46 poslanika opozicionih partija bilo protiv.

Nova vlada premijera Kovačevskog naslediće vladu Zorana Zaeva, koji je podneo ostavku posle poraza njegove stranke na lokalnim izborima.

Povodom zahteva opozicije za vanrednim izborima, Kovačevski je rekao da će izbori biti tek u redovnom terminu 2024. godine.

"Legitimitet vlasti je neosporan i uz snažnu podršku većine održiv u naredne dve godine. Biće izbora, ali 2024. godine. Do tada ćemo raditi posvećeno na unapređenju privrede i kvaliteta života svakog građanina", rekao je novi premijer Dimitar Kovačevski.

Izabrana nova vlada Severne Makedonije: Ovaj čovek menja ZAEVA!

EPA/GEORGI LICOVSKI

 

 

Kovačevski je ranije, na kraju dvodnevne skupštinske rasprave, istakao da veruje da će opozicija biti konstruktivna i sarađivati na donošenju zakona u interesu građana.

"Još jednom pozivam celu opoziciju da radimo zajedno i postignemo konsenzus o ključnim pitanjima. Treba zaustaviti političke, etničke i društvene podele, zaustaviti govor mržnje i širenje i podsticanje pesimizma. Ostavimo po strani lične i uskopartijske interese, jer sada više nego ikad moramo da radimo u interesu građana. Verujem da ćemo našu zemlju pripremiti za novo vreme. Dolazi novo vreme, dolazi bolje vreme", naglasio je Kovačevski.

Izabrana nova vlada Severne Makedonije: Ovaj čovek menja ZAEVA!

EPA/GEORGI LICOVSKI

 

 

Premijer Dimitar Kovačevski će imati četiri zamenika - Artana Grubija (Demokratska unija za integraciju) - prvog potpredsednika Vlade i ministra za politički sistem i međunacionalne odnose, Slavicu Grkovsku (SDSM) - potpredsednicu Vlade za borbu protiv korupcije i kriminala, Bojana Maričića (SDSM) - potpredsednika za evropska pitanja i Fatmira Bitićija (SDSM) - potpredsednika Vlade za ekonomska pitanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading