ODBRANA PRINCA ENDRJUA TRAŽI ISPITIVANJE PSIHOLOGA KOJI JE LEČIO ŽRTVU Tvrde da ona ima "lažna sećanja" koja su joj usađena
Printscreen/ YouTube

Sudski dokumenti pokazuju da oni žele da suprug Virdžinije Džufri Robert i psiholog Džudit Lajtfut budu ispitani pod zakletvom, preneo je Bi-Bi-Si.

Pravni tim Džufrijeve želi da svedoči bivši asistent princa Endrjua.

On je u više navrata negirao optužbe za seksualni napad.

S obzirom da suđenje treba da počne nakon što je sudija odbacio prinčev zahtev za odbacivanje građanskog postupka, obe strane traže pomoć za pozivanje svedoka iz inostranstva da daju iskaz.

Sudija Luis Kaplan, koji vodi slučaj u Njujorku, zatražio je da advokati iznesu dokaze vezane za svedoke do 14. jula i rekao je da bi suđenje moglo da bude održano kasnije ove godine.

SKANDAL DRMA KRALJEVSKU PORODICU Nemirni princ Endru optužen za silovanje maloletnice

Virdžinija Džufri tužila je princa Endrjua u SAD zbog navodnog seksualnog napada kada je bila tinejdžerka.

Ona tvrdi i da je Endrjuov prijatelj, optuženi seksualni prestupnik, američki milijarder Džefri Epstajn, koji se, kako se sumnja, ubio u zatvoru, podvodio i da je imala seksualne odnose sa vojvodom od Jorka kada je imala 17 godina.

Princu Endrjuu su oduzeti vojni činovi i kraljevske titule i on će se u sudskom procesu zbog seksualnog napada braniti kao građanin, saopštila je u četvrtak Bakingemska palata.

"Uz kraljičino odobrenje i saglasnost, vojni činovi i kraljevske titule vojvode od Jorka vraćeni su kraljici'', navodi se u saopštenju Bakingemske palate koje je preneo "Indipendent".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading