PAPA FRANJA U ŠOPINGU Fijatom 500 se dovezao u radnju da kupi CD sa klasičnom muzikom
Printscreen

Za "izlet" poglavara Кatoličke crkve verovatno se ne bi ni znalo da se u blizini, po ličnom poslu, nije našao španski novinar Havijer Brokal, urednik televizije Rome Reports.

Mesto na koje se papa uputio bila je prodavnica muzičkih CD-ova Stereosound u rimskoj Minervinoj ulici, preko puta Panteona. Brokal je video dva bela automobila, prepoznao vatikanske žandarme u civilu, a zatim snimio papu kako ulazi u mali fijat 500.

Brokal je ušao u prodavnicu i saznao da je papa kupio jedan CD sa klasičnom muzikom. Poznato je da je ljubitelj opere. Prema rečima vlasnika, papa je blagoslovio njihov rad, a oni su mu poklonili još jedan CD.

Кažu da je redovna mušterija, da je dolazio još kao nadbiskup Bergoljo, pa kao kardinal. Nije rečeno da li je svraćao otkako je papa.

Papa Franja je nekoliko puta izlazio iz Vatikana da, kao i svaki drugi kupac, obavi neku kupovinu ili popravku. Viđen je kod optičara nedaleko od Vatikana kada su mu olabavile naočare. Od tada mu ih servisiraju u istoj radnji, ali on ne ide sam, nego po drugima šalje da mu ih poprave kada zatreba. Takođe je viđen i kako isprobava cipele, jer su mu potrebne nešto čvršće, budući da lagano šepa.

Dakle, šetajući Rimom, nemojte se začuditi ako naletite na papu. Ali ga nemojte dozivati - Brokalu se nije odazvao.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading