BAKIRU SPALA MASKA Ne želi nikakav dogovor, već unitarnu muslimansku BiH
EPA/DIMITAR DILKOFF

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj priziva, kako kaže, efikasnije sankcije protiv njega, Dodik je rekao da je prizivanje sankcija od predsednika raspale SDA u stvari samo još jedan dokaz da politički predstavnici muslimana ne žele dijalog niti bilo kakav dogovor, vec unitarnu muslimansku državu u BiH, prenosi RTRS.

"Ne znam kakve on sankcije meni priželjkuje i za šta, niti me zanima, ali verujem da mu je glavni problem što mi je narod na izborima dao najveće poverenje. Na njegovu žalost, nisam podoban Srbin i njegov sagovornik u stvaranju muslimanske države, niti radim po diktatu zapadno-bošnjačke koalicije, već sam legitimni predstavnik srpskog naroda koji se bori za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava," istakao je Dodik.

Takođe je poručio da dok je njega i SNSD-a nikada neće izdati interese srpskog naroda i Republike Srpske koja je nastala u miru, očuvana u ratu i priznata u Dejtonu.

"Ja se borim za poštovanje Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu, a ne za BiH u kojoj će dva naroda biti majorizovana od trećeg, muslimanskog. BiH je sastavljena od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda i ako zbog poštovanja te činjenice Bakir Izetbegović priziva meni sankcije to govori o njemu i kakvu BiH želi, a ne o meni," konstatovao je Dodik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading