JAPANSKI MILIJARDER JUSAKU MAEZAVA: Novac je neprijatelj naroda, snimiću film o životu bez njega
Foto: Pixbay

„Želim da snimam filmove o svetu bez novca. Moje objašnjenja nisu dobra, pa ljudi ne mogu da razumeju šta ja zamišljam. Možda mi je potreban film da bi se razumele ove stvari“, rekao je Maezava.

On je najavio da u 2023. planira let na Mesec, a da eventualno posle posle toga može da se posveti najavljenom filmu, čiji izlazak prema njegovim rečima treba očekivati u 2025. ili 2026, prenosi TAS S.


Maezava je u intervjuu ruskom kosmonautu Aleksandru Misurkinu rekao da će film poslužiti da prenese ideju o oslobađanju od novca.

„Mislim, da bi svet trebalo da bude bolje mesto, a novac je neprijatelj naroda, pa bi i novac trebalo da nestane. A ako novac nestane, možda će nestati i svaka vrsta rata i sav kriminal uzrokovan novcem. Dakle, novac će nestati sa ovog sveta, i svaki vrsta zločina će takođe nestati”, poručio je Misurkin.

Ruski modul Sojuz MS-20, u kojem su bili astronaut Aleksandar Misurkin, japanski milijarder Jusaku Maezava i njegov poslovni saradnik Jozo Hirano, sleteo je 20.decembra u Kazahstan, nakon što su na Međunarodnoj svemirskoj stanici boravili od 8. decembra.

Kako se navodi, zahvaljujući memorandumu o saradnji potpisanom između ruske novinske agencije i Roskosmosa, kosmonaut Aleksandar Misurkin postao je prvi dopisnik TAS S- u svemiru i slao je tekstove o životu i radu na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
miki

31.12.2021 00:37

jo jedan komedijas i posten bogatas,novac kvari ljude i treba ga se odreci a on sam nikako da ga se odrekne,sto novac ne da u dobrotvorne svrhe,sto se ne oslobodi tereta? pa zato sto voli pare i samo lupeta