ZLOSTAVLJANJE PORUKAMA DOVELO DO SAMOUBISTVA Devojka  ubila bivšeg momka sa 47.000 sms poruka
Facebook

Neobičan slučaj odigrava se pred sudom u Bostonu, gde je devojka (23) priznala krivicu za ubistvo iz nehata zbog SMS poruka koje je slala dečku.

Injong Ju priznala je krivicu za ubistvo nakon što je utvrđeno da se njen dečko ubio zbog sadržaja poruka koje mu je slala, a bilo ih je 47.000! Aleksander Urtula ubio se na dan ceremonije primanja diploma na koledžu u Bostonu, u maju 2019. godine.

Aleksander i Injong zajedno su studirali i onda postali par, ali je veza ubrzo krenula toksičnim putem. Non-stop su se svađali i potom raskinuli, a onda je Injong, po rečima sudije, započela "kampanju zlostavljanja" nad svojim bivšim dečkom.

Za manje od dva meseca par je razmenio više od 75.000 poruka, od kojih je 47.130 poslala Injong. U većini njih ponavljala mu je da bi trebalo da se ubije.

"Učini svima uslugu i idi je*eno se ubij, je*eno glupavo, bezvredno go*no", samo je jedna od poruka koje su pročitane u sudnici.

Na dan Aleksanderovog samoubistva, koje je izvršio u jednoj garaži blizu svog stana, Ju je pratila njegov telefon i lokaciju pomoću aplikacije na svom uređaju i bila je prisutna kada je umro, što je tužilaštvo nazvalo "nemilosrdnim i namernim".

"Namerno i konstantno ste žrtvi ponavljali da bi trebalo da se ubije ili umre, zbog čega je na kraju vremenom kod njega došlo do gubitka slobodne volje. Dokazi pokazuju da su njegove suicidalne misli započele kada i kampanja zlostavljanja", rekla je tužiteljka Rejčel Rolins.

Ju nije dobila zatvorsku kaznu, već se nagodila sa tužilaštvom i biće na uslovnoj. To podrazumeva društveno-korisni rad i psihoterapiju, a ukoliko prekrši uslove moraće u zatvor na dve i po godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading