KOMŠIĆ ZAPRETIO DODIKU Ako stranci ne zaustave tog razbojnika, zaustavićemo ga mi!
EPA/ ANDREJ CUKIC

„Već sam jednom rekao, i ponoviću to opet. Bolje da stranci Dodika — koji traži hleba preko pogače — zaustavljaju, nego da ga mi zaustavljamo. Ako ga oni ne zaustave, mi nećemo imati drugog izbora nego da ga sami zaustavljamo. On je stavio na kocku mir u regiji i Evropi. Mi se s našom državom nećemo kockati“, rekao je Komšić.

Komšić je to izjavio u intervjuu za portal „Radio Sarajevo“, u kom je kazao da BiH „nikada zapravo nisu ni pustili na miru oni koji ugrožavaju opstanak države“.

„Ne treba ni pominjati o kome se radi, sami će se pronaći. Međutim, i pored svih nasrtaja na Bosnu i Hercegovinu, ona je opstala i opstaće. Možemo učiniti i uopšte ne sumnjam da ćemo učiniti sve u tome smislu“, rekao je Komšić, pa dodao:

„Sve najgore što se moglo desiti jednoj državi i njenim građanima nama se već desilo, od agresije, genocida i zverstava koje ne pamti istorija čovečanstva. Neprijatelji države ubili su strah u nama i to je ono o čemu bi trebalo razmisliti ukoliko ponovo silom nasrnu na našu državu i građane“.

Komšić, koji je u Predsedništvo BiH kao predstavnik Hrvata izabran glasovima Bošnjaka, Dodika je nazvao razbojnikom.

„Nećemo pristati da institucije države Bosne i Hercegovine, stavimo na neku ‘pijačnu tezgu’, pa da se onda sa razbojnikom poput Dodika oko njih cenkamo. To stranci, bilo da su naši prijatelji ili neprijatelji moraju znati. S razbojnikom nećemo pregovarati o postojanju institucija čije je formiranje izvršeno u skladu sa Ustavom i zakonom u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine“, kazao je Komšić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading