ČUDO U KENTAKIJU Baka stavila mališane sa Biblojom u kadu, kuća srušena a oni preživeli! (VIDEO)
Tanjug

Njena kuća u okrugu Hopkins je srušena do temelja zbog tornada. Kada je pronađena sa decom. Čudom su preživeli.

„Osetila sam tutnjavu, osetila drhtanje kuće. Sledeće što sam videla je da je vetar podigao kadu. Nisam mogla da izdržim, samo sam - O moj Bože", rekla je Klara Luc za VFIE-TV.

Luc — koja je rekla da ju je u nevremenu udario u glavu rezervoar koji je dopremao vodu u kadu — počella je da traži 15-mesečnu Kejden i 3-mesečnu Dalas u olupini čim je tornado prošao.

„Sve što sam mogao da kažem je: ’Gospode, molim te, vrati moju bebu bezbedno. Molim te, preklinjem te“, rekla je ona lokalnoj TV mreži.

Uz pomoć lokalnog šerifa, deca su na kraju pronađena — još uvek ispod kade, koja je bila naopačke u dvorištu. Navodno nisu bili ni mokri od jake kiše.

Dalas je imao izpupčenjekao „guščje jaje“ na potiljku, rekla je Lucova, i odveden je u medicinski centar Univerziteta Vanderbilt u Nešvilu sa sumnjom na krvarenje. Kasnije je pušten. Dom roditelja dečaka na severu okruga ostao je netaknut olujom, rekla je Lucova.

Prema najnovijim procenama, broj smrtnih slučajeva od tornada 10. decembra koji je zahvatio šest država iznosi 88, što je brojka koja bi mogla da raste. Fabrika Amazona u Ilinoisu se srušila, šestoro je poginulo. Starački dom je uništen u Arkanzasu, pri čemu je jedna osoba ubijena, a petoro teško povređeno, dok je fabrika za proizvodnju sveća u teško pogođenom Kentakiju devastirana, pri čemu je poginulo osam.

Usred razaranja, postoje i neke priče o čudesnom preživljavanju. Pastor je izdržao oluju u tunelu ispod crkve. Par se skupio u ormaru sa svoja dva dečaka. Zatvorenika je možda spasio od smrti zamenik šerifa.

A u Trumanu, Ark., cela porodica je navodno preživale sve u čudesnoj vožnji u svojoj kadi.

Jada Maden rekla je televizijskoj mreži Njuz Čenel 3 da je ušla u kadu sa svojim verenikom Džeretom Votsom i njihovom osmomesečnom ćerkom nakon što su se oglasile sirene tornada.

„Uzeli smo jastuk i seli u kadu, i čim smo seli, [kuća] je nestala“, rekla je ona. „Mislila sam da ću biti živa zakopana jer sam se osećala kao da me guraju pravo dole.

Kada je podrhtavanje konačno prestalo, kada je bila nasred ulice, okružena krhotinama. Sve što je ostalo od njihove kuće je temelj, rekla je Maden.

„Moje starije dete nije bilo sa nama te noći. Otišao je sa svojom bakom“, rekla je Maden TV mreži. „Tako sam zahvalana. Mislim da ne bismo svi stali u kadu."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading