PODMETAČINA IZ SARAJEVA Tajna služba BiH izvršila udar na Srbiju i Srpsku
Instagram

Rukovodstvo Republike Srpske je uvereno da tajna služba Bosne i Hercegovine stoji iza papira koji je stigao na nekoliko međunarodnih medijskih adresa, a u kojem se otkriva navodna koordinacija Srbije i RS u destabilizovanju prilika u BiH. Tekst nema potpis, pisan je ekavicom i latiničnim pismom, i sadrži navode da Beograd i Banjaluka koordiniraju aktivnosti u BiH s ciljem destabilizacije BiH.

Na papiru su detaljno napisane navodne instrukcije o ponašanju političara i građana Srpske i Srbije, te se tako, između ostalog, naglašava da Srbija i RS treba ekonomski i infrastrukturno da se uvezuju, da državni funkcioneri Srbije ubuduće zaobilaze političare i institucije BiH što god je više moguće i da bi visoki funkcioneri RS i njeni građani trebalo da izbegavaju ambasade, konzulate i predstavništva BiH i da se u slučaju konzularne pomoći u inostranstvu obraćaju diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

U kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH je rečeno da prvi put vide takav papir i da je iz sadržaja jasno da je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH stavljena u funkciju specijalnog rata protiv RS. Kako su naveli, na papiru je gomila besmislica koje nije vredno ni komentarisati. Prema njihovim navodima, taj papir je u federalnim medijima legalizovao predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

I u kabinetu predsednice RS negiraju da su ikada ranije videli takav papir i da je reč o običnom pamfletu i podmetanju smišljenom u sarajevskom podzemlju koje služi za diskreditaciju i Srbije i RS, kao i za privlačenje međunarodne pažnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading