HRVATI ZARATILI MEĐUSOBNO! SEVAJU VARNICE! Milanović opleo po Plenkoviću: ''Molim ga da me ne brani pred zlostavljačima Hrvata!'' Stigao odgovor iz HDZ-a
EPA/ANTONIO BAT

''Objasnio nam je Andrej Plenković kako Zaključke Vijeća EU o Bosni i Hercegovini - dugoročno pogubne za Hrvate u toj državi i štetne po nacionalni interes Republike Hrvatske - treba derivirati, dekriptirati i dešifrirati. Po njemu, dakle, treba nastaviti raditi ono što već godinama rade prolazni politički direktori koji kao kolonijalisti baš to, deriviraju, dekriptiraju i dešifriraju prava i obveze konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine, na štetu Hrvata redovito.

Nema se što tu dešifrirati, pročitana je to knjiga, treba djelovati. Ali razumijem ga. Odlučio je on svoj, ionako mizeran utjecaj u Briselu, ne rasipati, računa si, na takvu glupost kao što su temeljni nacionalni interesi Hrvatske i prava Hrvata u BiH.

Ok, ako nije želio ugroziti svoju osobnu briselsku karijeru, pitam ga - zašto nisi naložio Grlić Radmanu da stopira usvajanje tako beskorisnih, dapače, štetnih zaključaka? Ako mu je promaklo dok je bio u Sarajevu, podsjećam kako BiH ulazi u izbornu godinu, a Hrvati i dalje nemaju nikakva jamstva da ponovno neće biti izigrani. Zaključci Vijeća EU koje je olako podržao samo trasiraju put prema tome da ih opet izigraju. Vidim kako je Plenković očekivao i moju zahvalnost što me je, ispada tako, branio u Sarajevu.

Molim ga da me ne brani pred zlostavljačima Hrvata, malobrojnijeg naroda u BiH. Ne pomagaj, izginusmo. Osim toga, zbog čega bi me branio? Zar ne mislimo isto?'' napisao je Zoran Milanović na svom Facebooku.

 

 

Na Milanovićevu objavu reagirali su i iz Hrvatske demokratske zajednice na Facebooku. '''Dosljedni' Milanović: Kad Vlada RH postigne više od njega za Hrvate u BiH to je - loše! A kad on postigne puno manje, to je - sjajno'', napisali su.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading