MASKE SU PALE Izetbegović regrutuje decu i formira islamsku vojsku
Foto: Printscreen/Youtube

Galijašević je u izjavi za Srnu rekao da je prijem nekadašnjih komandanata tzv. Armije BiH u Predsedništvu nastavak, kako je naveo, "ratnohuškačke politike SDA, jer se nijedan srpski, niti hrvatski general nije umešao u političke odnose nudeći vojno rešenje krize.

"A sada je to učinjeno", kaže Galijašević i ukazuje da "namera ovog sastanka nije bila smirivanje tenzija, već upravo suprotno".

Galijašević je upozorio da je ovo prava pretnja ratom i najava "nastajanja nove muslimanske vojske".

Prema njegovim rečima, sastanak generala sa dvojicom od trojice članova Predsedništva BiH je sinhronizovan sa novim potezima iz Brisela, uključujući i preteće poruke o mogućoj novoj intervenciji NATO-a u BiH.

Ukazao je da nimalo nije slučajno da se u istom danu i bivši generali tzv. Armije BiH "stavljaju na raspolaganje" i poruka da bi NATO brzo mogao da izvrši intervenciju sa oko 6.000 svojih vojnika.

"Neke snage u EU, ali i na Balkanu sada već otvoreno pomažu SDA i Izetbegoviću da gradi islamsku državu u BiH, tačnije ''fildžanistan'' u kome neće biti ni Srba, ni Hrvata", rekao je Galijašević.

Oni su, dodao je, uvereni da i danas postoji "vojska dece" koja je spremna da gine za propale, izolacionističke, radikalno-verske ideje koje su ostavljene u amanet od Alije Izetbegovića.

Sastanak je održan u ponedeljak, 13. decembra, u Predsedništvu BiH, bez srpskog člana Predsedništva, a kako je saopšteno, razgovaralo se o aktuelnim bezbednosnim i političkim izazovima u BiH "u vezi sa pretnjama i unilateralnim postupcima iz Republike Srpske".

Komentari (0)

Loading