ONI BI RADIJE DA ROBUJU ZAPADU Sramotan zahtev Sarajeva upućen Britancima preti da razbije BiH
Tanjug/Ap

Džaferović je rekao da je "bilo kakva blokada institucija BiH neprihvatljiva" jer se, kako je naveo, njihovo funkcionisanje ne sme uslovljavati "ničime i ni od koga" , kako prenose mediji.

- Ono što smo danas mogli da čujemo je podrška jedinstvu i celovitosti BiH, reformama, evropskom i NATO putu, OHR-u i visokom predstavniku, kao i vojnoj misiji EUFOR-a - naveo je Džaferović.

On je ocenio da specijalni izaslanik za Zapadni Balkan može samo da pomogne u rešavanju problema u BiH, odnosno u smirivanju situacije.

Džaferović je rekao da je sastanak članova Predsedništva BiH sa Pičom za njega "važan, bitan sastanak", na kojem se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u BiH.

Naglasio je i da je Dejtonski mirovni sporazum "jedna brižljivo komponovana ravnoteža" koju svi moraju da poštuju.

- Proizvođenje političke krize, koja može da ode i u bezbednosnu krizu nikome ne odgovara. Mir, stabilnost, reforme treba da odgovaraju svima u ovoj zemlji - poručio je Džaferović.

Kako je dodao, na sastanku se nije razgovaralo o slanju dodatnih trupa u sklopu vojne misije EUFOR-a.

- Mislim da je ovo prvi u nizu sastanaka, a tako je i kazano, koji će se održati. Ono što ja mislim, što sam rekao na sastanku, da je u BiH osim potrebe da se poštuje bez rezerve Kancelarija visokog predstavnika i međunarodno vojno prisustvo, potrebno ojačati međunarodno vojsko prisustvo. Bio bi to mali napor međunardone zajednice za veliku stvar u BiH - smatra Džaferović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading