AMERI HOĆE DA REŠE MISTERIJU NLO: Kongres pravi timove za brzo reagovanje! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Možda najvažnije, nakon sedam decenija tajnosti, poricanja i prikrivanja izazvane Hladnim ratom, Zakon o nacionalnoj odbrani iz 2022. će nalagati vladinu transparentnost bez presedana u pogledu NLO-a.

Izveštaj Pentagona objavljen u junu kaže da su 144 izveštaja napravljena o fenomenima od 2004. godine, ali svi osim jednog ostaju neobjašnjeni.

Ne isključuje se mogućnost da su objekti vanzemaljski.

Kongres je zatražio izveštaj nakon što je američka vojska prijavila brojne slučajeve objekata koji su viđeni kako se nespretno kreću na nebu.

Pentagon je tada osnovao Operativnu grupu za neidentifikovane vazdušne pojave prošlog avgusta kako bi ispitala izveštaje.

Posao grupe je bio da „detektuje, analizira i katalogizira“ ove događaje, kao i da „stekne uvid“ u „prirodu i poreklo“ NLO-a, saopštio je Pentagon.

Snažna dvostranačka podrška ekspanzivnim odredbama zakona predstavlja oštar otklon od godina službene nesposobnosti i neaktivnosti na NLO-ima.

Štaviše, kongresna asertivnost oživljava doktrinu „jedan procenat“, koja smatra da, ako postoji i mala šansa da je određena pretnja stvarna, vlada mora da se ponaša kao da je izvesna.

Formulisana od strane administracije Džordža V. Buša posle napada 11. septembra, doktrina „jedan procenat“ je u početku rezultirala katastrofom.

Rat u Iraku 2003., zasnovan na neiskrenoj ideji da bi irački sekularni diktator mogao sarađivati sa džihadistima u napadu na Sjedinjene Države, doveo je do stotina hiljada nepotrebnih smrti, koštao trilione dolara poreskih obveznika i izazvao uspon Islamske države.

Ali zakonodavni krstaški rat koji primorava vladu da ozbiljno shvati fenomen NLO-a je predodređen da se sukobi sa duboko ukorenjenim birokratskim i ideološkim otporom.

Luis Elizondo, bivši šef neformalnog napora Pentagona za istraživanje vojnih susreta SAD sa NLO-ima, istakao je ovu dinamiku ukazujući mi na nedavne komentare visokog zvaničnika nacionalne bezbednosti.

Osim zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, sposobnosti koje prkose fizici o kojima izveštava vojno osoblje i koje su snimljene sa više senzorskih platformi zahtevaju hitnu naučnu pažnju.

Astronom J. Allen Hinek izjavio je u kongresnom svedočenju pre više od pola veka, čak i „ako je jedina svrha takvog proučavanja [NLO-a] da zadovolji ljudsku radoznalost, da ispita nepoznato i pruži intelektualnu avanturu, onda je to u u skladu sa onim za šta se nauka uvek zalagala.”

Senator Marko Rubio (R-Fla.), koji je tražio da se uradi NLO studija, takođe je potpredsednik Senatskog komiteta za obaveštajne poslove.

Nakon izveštaja o neidentifikovanim vazdušnim pojavama ili UAP-u objavljenom u junu, Rubio je u izjavi rekao: „Godinama su muškarci i žene kojima verujemo da će braniti našu zemlju izveštavali o susretima sa neidentifikovanim letelicama koje su imale superiorne sposobnosti, a godinama su njihove brige često ignorisane. i ismejani“.

Rubio je rekao da je izveštaj „važan prvi korak u katalogizaciji ovih incidenata, ali to je samo prvi korak.

Ministarstvo odbrane i obaveštajna zajednica imaju mnogo posla da urade pre nego što zaista shvatimo da li ove vazdušne pretnje predstavljaju ozbiljnu zabrinutost za nacionalnu bezbednost."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading