TRAGIČAN RASPLET U HRVATSKOJ U reci nađeno telo devojčice za kojom se tragalo od juče
istarska policija

"Telo devojčice pronađeno je u vodi na mestu koje je oko 400 metara nizvodno od mesta nestanka, a pronašli su je pripadnici interventne službe PU istarske", izvestila je portparolka istarske policije Suzana Sokac koja je u ime policije izrazila saučešće porodici, prenela je Hina.

U potrazi za devojčicom tokom jucerašnjeg dana i jutros učestvovali su policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke sa svojim roniocima, kao i Hrvatska gorska sluzba spasavanja, te slovenački policajci i vatrogasci.

Desetogodišnja devojčica iz Turske je s majkom pokušala da pređe u Sloveniju a nakon duge potrage pronađeno je njeno telo oko 12.30. Nju je odvukla reka Dragonja u Istri. 

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja žena nije mogla sama da dođe do obale, pa je policijski službenik ušao u reku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin doneo merdevine. On, hrvatski i slovenački policajac su uspeli da smeste tursku državljanku na merdevine i tako je izvuku na sigurno.  

Ona je juče otpuštena iz pulske bolnice i zatražila je azil za sebe i drugo dvoje dece.

Prevezena je u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading