RAZORNA OLUJA U SAD Za sada potvrđene četiri žrtve
EPA

Najmanje dva smrtna slučaja su potvrđena, a nekoliko ljudi je povređeno u Monetu, u Arkanzasu, nakon što je tornado pogodio starački dom, rekao je sudija okruga Kreghed Marvin Dej.

Jedan poginuli je prijavljen u Misuriju i još jedna žrtva u Tenesiju, rekao je Din Flener, portparol Agencije za vanredne situacije Tenesija.


Flener je rekao da nema detalja o smrti, ali je potvrdio da je pet osoba zadobilo teške povrede, a još nekoliko lakše.

Ekipe hitne pomoći u južnom Ilinoisu reagovale su na izveštaje o radnicima zarobljenim u skladištu kompanije Amazon nakon što je oluja odnela krov, prenosi AP.

Sudija Menet Dej iz Arkanzasa je rekla da je još jedan starčački dom u mestu Truman teško oštećen, ali nisu prijavljene povrede.

Međutim, štićenici su evakuisani jer zgrada nije bezbedna i za sada nije jasno da li možda, ipak, ima povređenih s obzirom da je jedna osoba helikopterom prebačena u bolnicu.

"Molim vas, budite strpljivi sa nama. Naše vatrogasne službe čine sve što je u njihovoj moći", rekao je šef policije u Edvardvilu Majk Filbek na KMOV-TV.

Guverner Ilinoisa J.B. Pricker je na Tviteru objavio da državna policija Ilinoisa i službenici službenici agencije za elementarne nepogode koordiniraju svoj rad sa lokalnim zvaničnicima u Edvardsvilu, a on prati situaciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading