STRAŠNA TRAGEDIJA U INDIJI! Srušio se vojni helikopter, stradalo 13 ljudi
Printscreen

Helikopter u kojem su bili načelnik štaba odbrane Indije, njegova supruga i nekoliko visokih vojnih zvaničnika srušio se u brdima južne Indije, pri čemu je poginulo 13 ljudi, uključujući i visokog zvaničnika, saopštile su danas vazdušne snage te zemlje.

General Bipin Ravat bio je jedan od 14 ljudi u vojnom helikopteru kada se srušio u regionu Kunur u južnoj državi Tamil Nadu u sredu popodne.

- Sa dubokim žaljenjem, sada je potvrđeno da su general Bipin Ravat, gospođa Madhulika Ravat i još 11 osoba poginuli u nesreći helikoptera - saopštile su indijske vazduhoplovne snage na Tviteru.

Helikopter Mi-17 ruske proizvodnje poleteo je iz baze vazduhoplovnih snaga Sular i trebalo je da sleti kod vojne akademije u Velingtonu na brdima Nilgiri, gde je general Ravat trebalo da se obrati profesorima i studentima.

U nesreći je preživela samo jedna osoba, kapetan po činu, i on je prebačen u vojnu bolnicu.

- General Bipin Ravat je bio izvanredan vojnik. Njegovi uvidi i pogledi na strateška pitanja bili su izuzetni. Njegova smrt me je duboko rastužila - oprostio se premijer Modi od generala na Tviteru.

General Ravat je bio komandant 1,3-milionske vojske od 2017. do 2019. pre nego što je postavljen na mesto načelnika službi odbrane, za šta analitičari kažu da ima za cilj poboljšanje integracije između vojske, mornarice i vazduhoplovstva.

Transportni helikopter Mi-17 je jedan od najpouzdanijih vojnih helikoptera, dizajniran za prevoz osoblja, tereta i opreme. Njegovi zadaci uključuju taktičko spuštanje iz vazduha, uništavanje zemaljskih ciljeva i medicinsku evakuaciju.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading