"PRUŽILI STE RUKU POMOĆI I TREBA DA POSLUŽITE KAO PRIMER" Hilari Klinton uručila Ediju Rami specijalnu nagradu
Tanjug/Zoran Žestić

 

Bivša državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton odala je počast albanskom premijeru Edi Rami dodelivši mu nagradu "Global Pionir", prenosi TV Kljan Kosova.

Na vrlo posećenoj svečanosti nadomak Njujorka Klinton je rekla da je Ramina vlada, koja je pružila ruku pomoći avganistanskim izbeglicama, treba da bude inspiracija drugima za delovanje.

"Mnogi međunarodni lideri nisu bili voljni da urade mnogo, čak i kada su ih pitali, u slučaju da su odgovorili pozitivno, obaveze koje su preuzeli bile su male. Nažalost bio je mali broj lidera, koji su ponudili pomoć, na vrhu te liste bio je premijer Edi Rama. Rama je instinktivno shvatio koliko je važno pružiti ruku, reći 'da'", rekla je Klinton.

Istakla je da je Rama otvorio vrata Albanije ljudima iz Avganistana, uglavnom ženama u nevolji i da je zahvaljujući njemu i naporima albanske vlade, više od 1.000 evakuisanih Avganistanaca bezbedno u Albaniji.

"U vreme kada su prava i bezbednost žena u celom svetu ugroženi, posvećenost premijera Rame na unapređenju blagostanja i mogućnosti u Albaniji za Avganistance, treba sve da nas inspiriše da delujemo", rekla je Klinton.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading