HOROR! Otac ubio pedofila koji mu je danima silovao dete, njegov sin sve gledao UŽIVO na televiziji (VIDEO)
Youtube/Printscreen/WIKI4ALL

Cela Amerika čula je u martu 1984. godine za pedofila Džefa Dauseta (25), karate instruktora, koji je kidnapovao Džodija Plauča (11) iz Luizijane i odveo ga čak u Kaliforniju, gde se danima seksualno iživljavao u hotelu nad dečakom. Džodi je prethodno skoro godinu dana išao kod njega na časove karatea i ništa nije slutilo na horor koji će uslediti.

Dečak je spasen tako što mu je Dauset u jednom momentu dozvolio da se javi mami. Policija je pronašla odakle je došao poziv, pedofil je odmah uhapšen a Džodi poslat kući u Luizijanu kod roditelja.

Međutim, još veći nacionalni šok se dogodio na aerodromu u Baton Ružu u Luizijani kada je policija izvodila Dauseta iz aviona sa lisicima na rukama. Mnoge novinarske ekipe su bile tu i snimale ceo događaja, ali niko nije očekivao da će kamere tog dana zabeležiti ubistvo uživo.

Geri Plauč, otac malog Džodija, nije mogao da se pomiri sa tim šta je Dauset uradio njegovom sinu i nakon što se postarao da je Džodi kod kuće na sigurnom, otišao je na aerodrom "maskiran" sa kačketom i naočarama za sunce, i strpljivo čekao za govornicama gde je pričao sa svojim bratom. "Evo ga dolazi. Sad ćeš čuti pucanj", rekao je bratu u jednom trenutku, a onda se okrenuo i naočigled TV ekipa i policajaca, upucao Dauseta pravo u slepoočnicu. Pedofil je pao kao pokošen, a policajci su odmah skočili na Gerija, dok se jedan inspektor čuo kako se drao: "Zašto, Geri, zašto?!"

Upravo ta rečenica je postala naslov knjige Džodija Plauča, koji danas ima 41 godinu, a njegov otac Geri je umro 2014. godine u 69. godinu od srčanog udara. Džodi piše kako je osećao veliki bes prema ocu zbog ubistva Dauseta i da mu je dugo trebalo da prevaziđe traumu. U trenutku kada je Geri ubio pedofila koji ga je oteo i zlostavljao, Džodi je sve to video uživo na televiziji od kuće.

"Imao sam osećaj kao da to nje stvarnost. Rasplakao sam se i osećao bes. Gledao sam snimak kasnije na kaseti iznova i iznova. U početku sam bio ljut na oca jer kada imate 11 godina - samo sam želeo da Džef prestane da mi radi užasne stvari, ali nisam nužno želeo da bude mrtav", rekao je Džodi u razgovoru za "The Sun" u oktobru ove godine.

Geri je proveo samo vikend u pritvoru, ali je na kraju izbegao zatvor i dobio kućni pritvor i kaznu dobrotvornog rada. Svi su ga proglasili "herojem", a u trenutku kada su ga hapsili na aerodromu i inspektor ga pitao zašto je to uradio, Geri mu je odgovorio: "Zar ne bi i ti uradio isto da je to bilo tvoje dete?"

Kako Džodi otkriva, odnos s ocem mu se kasnije popravio, ali Geri nikada nije zažalio zbog toga šta je uradio - često je isticao da bi uradio to opet. Džodi u knjizi piše da osuđuje zločin svog oca, i da smatra da je bilo važnije da roditelj bude tu kao podrška svom detetu, a ne da sebe potencijalno stavi u zatvor.

"Bilo je potrebno nekoliko meseci da se stvari vrate u normalu. Žalio je što se cela stvar dogodila, ali nikada se nije pokajao zbog toga što je ubio Dauseta. Pošto je bio katolik, prva pomisao mu je bila da će ići u pakao - i bio je okej sa tim. Ali, lokalni sveštenik mu je oprostio sve grehe i mislim da mu je to mentalno pomoglo da se bolje nosi sa svim", zaključio je Džodi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading