"MAJLI JE IDIOT, A MEDIJI SU POKVARENA KOPILAD" Tramp se vratio i osuo paljbu po medijima i načelniku generalštaba!
EPA/DAVID MAXWELL

Tokom govora grupi mladih konzervativaca u svom izletištu Mar-a-Lago, Tramp je za američke medije rekao da su "pokvarena kopilad" a general "j*beni idiot".

Dok je bio na vlasti Tramp je medije optužiocao da su "neprijatelj naroda" i da šire lažne vesti, pozivajući tako svoje pristalice da na sedmu silu gledaju kao na nešto opasno, podseća Gardijan.

"Nemamo medije. Mediji su toliko korumpirani. Ako postoji neka dobra priča o nama, o ljudima koji su republikanci, konzervativci, oni od nje naprave lošu. A ako postoji loša, oni je učine najgorom u istoriji. Najnepoštenija grupa ljudi", rekao je Tramp koji je i dalje ustrajao u svojoj tvrdnji da je pokraden na izborima koje je izgubio od Džoa Bajdena.

Pokvarena kopilad

Tramp je tvrdio i da je promenio način na koji Amerikanci doživljavaju medije rekavši da kada je prvi put objavio da će se kandidovati 2015. godine "njihov rejting je bio 94-95 posto. Sada imaju niži rejting od Kongresa. Smatram da je to velika čast jer su oni gomila nepoštene, pokvarene kopiladi".

Galupovo istraživanje iz 2015. pokazalo je da je nekih 40 posto Amerikanaca imalo "mnogo ili solidno" poverenja u medije. Taj rejting je 2021. pao na 21 posto, a za TV stanice na 16 procenata. Kongres je uživao podršku 12 posto ispitanika.

Majli je idiot

Tramp je izvređao i Majlija zbog odluke Bajdena da se Amerikanci povuku iz Avganistana. Imitirajući duboki glas generala, Tramp je rekao:  Nikada neću zaboraviti Majlija kako mi govori: 'Gospodine, gospodine, jeftinije je ostaviti opremu nego je poneti'".

Tramp je onda rekao da je pitao Majlija: "Misliš da je jeftinije ostaviti je tamo nego napuniti rezervoar gasom i prebaciti je u Pakistan ili kući?" Na to mu je Majli odgovorio da misli da je tako jeftinije.

"Tada sam shvatio da je on je***i idiot", rekao je Tramp koji se redovno žali na Majlija, koji je bio jedan od njegovih žešćih kritičara pred kraj Trampovog madnata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading