SNAŽNA OLUJA RUŠI SVE PRED SOBOM Scene u Egiptu su biblijskih razmera, uvedeno vanredno stanje (VIDEO)

Prema egipatskoj meteorologiji, morski talasi su porasli na 5 m, dok je brzina vetra dostigla 65 km na sat, a to je bilo praćeno nagomilavanjem srednje i niske oblačnosti, praćeno padom temperature do 7 stepeni.

Provincija Aleksandrija je preduzela sve neophodne mere i pripreme za suzbijanje poplava i postavila je mobilna vozila za usisavanje vode i dizalice za izvlačenje zaglavljenih automobila, kao i vozila hitne pomoći opremljena za prevoz povređenih.

 

 

Egipatske vlasti su proglasile vanredno stanje i odlučile da otkažu odmore medicinskog osoblja kako bi pomagali povređenima.

Nadležni su apelovali na građane da budu oprezni i da se klone drveća, reklamnih bilborda, rasvetnih stubova i da pomognu da se vozila za usisavanje kišnice lakše kreću, izbegavaju vožnju velikom brzinom u automobilima i održavaju bezbedno odstojanje, piše Sputnik Arabic.

 

 

Egipćani su na društvenim mrežama podelili scene talasa koji su zapljusnuli Aleksandriju, ističući da ne veruju da se to dešava u Egiptu, dok su stanovnici grada ono što se dogodilo opisali kao "horor film".

Ovo se dešava nekoliko dana pošto je talas lošeg vremena pogodio egipatske provincije, što je dovelo do prekida studija i obustave saobraćaja na nekim glavnim putevima i autoputevima.

Pre toga, provinciju Asuan je zahvatio talas obilne kiše koji je doveo do pojave škorpiona, koji su ubili troje, a povredili na stotine ljudi.

Komentari (0)

Loading