"OMNIKRON" Bajdena izdaje i jezik, ovo nikako ne ume da izgovori! (VIDEO)
Tanjug/Ap

Predsednik SAD Džo Bajden i zdravstveni savetnik Bele kuće dr Entoni Fauči je iznenadio ponavljanjem grešaka pri izgovaranju varijante omikrona, insistirajući da to nije "razlog za paniku".

Tokom konferencije za novinare u ponedeljak, Bajden je pozvao na smirenost uoči najnovije varijante koronavirusa, koju je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila prošle nedelje.

Tokom svog obraćanja, Bajden je branio ograničenja putovanja koja su nametnuta brojnim afričkim državama i pozvao Amerikance da se vakcinišu i uzimaju doze da bi se zaštitili od omikrona.

Mnogi su primetili da Bajden uporno ponavlja pogrešan izgovor naziva nove varijante virusa, nazivajući ga "omnikronom".

- To se zove omnikron - rekao je, ponavljajući grešku nekoliko puta. Iako je imao poteškoća da izgovori pravi naziv, Bajden je rekao da je ta varijanta "razlog za zabrinutost", ali ne i za paniku među američkim narodom.

Fauči, za koga je Bajden rekao da je vodio brifing o kovidu, ponovio je predsednikovu grešku, rekavši, "čak i pre nego što je omnikron ušao, imali smo situaciju u kojoj smo mogli da testiramo", rekao je u jednom trenutku odgovarajući na pitanje novinara.

Mnogi su ukazivali na Bajdenove višestruke pogrešne procene dok je govorio o varijanti, a mnogi su ukazivali da je greška mala, ali i na neobičnost pošto je Bajden o toj temi obavešten više od većine.

Komentari (0)

Loading