ERDOGAN OBJAVIO SJAJNE VESTI Turska dobila ponudu koja se ne odbija
Tanjug/Ap

Erdogan je odgovarao na pitanja novinara u avionu po povratku iz posete Turkmenistanu, a tom prilikom je govorio o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i kretanjima kursa turske lire.

- Probleme poskupljenja uzrokovane kretanjem kursa koje nema ekonomsku osnovu rešićemo u korist naše nacije kroz ulaganje, zapošljavanje i proizvodnju - poručio je Erdogan.

Podvukao je kako nikada nije niti će ikada zagovarati povećanje kamata. Na tu temu neće praviti ustupke.

- Spremni smo pružiti potrebnu podršku onima koji će ulagati, posebno javnim bankama. Bitno je samo da ulažete, povećavate svoja ulaganja i da dobijamo nova radna mesta - rekao je Erdogan.

Govoreći o odnosima sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Erdogan je najavio skoru posetu toj zemlji.

- U februaru putujem u uzvratnu posetu u UAE. Idem s velikom delegacijom i napravićemo neke snažne iskorake - rekao je Erdogan, te dodao:

- Ponudili su nam plan investicija od 10 milijardi dolara i implementacijom ćemo graditi drugačiju i lepšu budućnost.

Na pitanje o odnosima Turske sa Egiptom i Izraelom, odgovorio je:

- Kao što je napravljen korak između Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, slične korake napravićemo i s ostalima.

Erdogan je upitan i kakva je perspektiva Turske u kontekstu rastuće napetosti na granici Ukrajine, gde se, prema navodima medija, nalazi gotovo 100.000 ruskih vojnika, na šta je odgovorio:

- Ovde je naš stav jasan. Zalažemo se za dominaciju mira u regionu, posebno za pristup koji se odnosi na krimske Turke. S prijateljskom Rusijom, a posebno s gospodinom Putinom, razgovarali smo u nekoliko navrata i razgovaramo o ovim pitanjima. Naša želja je da ovaj region ne postane region kojim dominira rat, već da ide u budućnost kao region u kom dominira mir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading